Cübbeli Ahmet Hoca yine çark etti: Yanlış yorumlamışım
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ağustos 25 2019
'Cübbeli Ahmet' ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ve İsmail Saymaz canlı yayında karşı karşıya geldi.
Haber Global ekranlarında Eşit Ağırlık programında Erdoğan Aktaş'ın moderatörlüğünde karşı karşı gelen Cübbeli Ahmet ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ve gazeteci İsmail Saymaz tartıştı.
Programda Ahmet Mahmut Ünlü'ye siyaset ile olan ilişkisi de soruldu.
Ünlü 23 Haziran'de tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi öncesinde “Binali Yıldırım’a ben kaybettirdim diyen, kimi kazandırdığını söylemiş oluyor ve haram işliyor. İmamoğlu’na oy verenlere haramı, helali anlatsak ne yazar, anlatmasak ne yazar.” sözleri ile ilgili ilginç bir dönüş yaptı.
Sözlerinin gerekçelerini sıralamaya çalışan Ünlü sonunda, “Nereden biliyorsam, o zaman yanlış yorumlamışım. İman, inanıp inanmamakla ilgilidir bir partiye oy verildi diye kâfir olunmaz.” dedi.
DAHA ÖNCE DE İNKÂR ETMİŞTİ
Seçimden üç önce yaptığı sohbette Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) adayı Binali Yıldırım’ı açıkça desteklediğini belirten Ahmet Mahmut Ünlü, “‘Binali Bey’e ‘ben kaybettirdim’ diyen, kimi kazandırdığını söylemiş oluyor ve haram işliyor. Fıkıhla fetva veriyorum. Fıkıh heyetiyle görüştüm, Ulemayla istişare ettim.” sözleri sebebiyle tepki toplamıştı.
Ancak seçimin hemen sonrasında Ekrem İmamoğlu’na oy vermenin haram olduğu yönünde bir sözü hatırlamadığını yine de arkadaşlarına yaptığı konuşmaları incelemelerini istediğini söyleyen Cübbeli, konuşmasında böyle bir bölüm bulunmadığını anlattı.
İşte Cübbeli’nin o sözleri:
“Hoppala… Şimdi ben bunu konuşmalarımda hatırlamadım. Sonra arkadaşlara sordum. Onlar not alırlar. Bazen iki-üç saat konuşuyorum, hızlı konuşuyorum. Biz böyle bir şey bulamadık. İmamoğlu’na oy vermek haramdır dediğim noktayı ya tweet
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Apple'da devrim gibi halme!2.AKP'liler Hakim gelinlerini dövdü savcılık dosyaya işlem yapmak istemedi!3.Aralarında Türkler ilk sırada: Gönüllü olarak Almanya'yı terk ettiler4.Trump: Venezuela'da kalma süremiz yıllar sürebilir!5.Kritik gece! Mazlum Abdi'den 'uzlaşma' açıklaması
6.Cami cemaati şokta: 'Cuma namazı sonrası domuz etiyle kavurma dağıtıldı' iddiası7.O ülkeden Halep'te Kürtlere yönelik saldırıları kınama!8.ABD'yi karıştıran olay: Minneapolis'te göçmenlik dairesi bir kadını öldürdü9.Erdoğan’dan Özgür Özel’e 500 bin liralık manevi tazminat davası!10.KHK'lı Barış akademisyeni Cavidan Soykan görevine iade edildi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







