ÇUKTOB Başkanı: Turizmde, özel yatırımcılara kucak açılmalı


Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir Mersin'in 321 kilometrelik sahili, doğal ve tarihi güzelliklerine rağmen turizm pastasından yeteri kadar pay alamadığını belirterek "Turizm kenti kimliğine kavuşmak istiyorsak özel yatırımcılara kucak açmalıyız." dedi.

Demir yaptığı açıklamada Mersin'in 321 kilometrelik sahil şeridi, 108 kilometrelik doğal kumsalı ile turizmcilerin adeta gözdesi olmaya aday bir kent olduğunu ifade ederek, yıllardır, turizmden hak ettiği payı alamadığına dikkat çekti. Siyasilerin yıllardır turizm konusunda Mersin'e dair vaatlerde bulunduğuna dikkat çeken Demir, kent turizminde en büyük eksiğin yatırımcı çekememek olduğuna işaret etti.

Mersin'in Kazanlı Mahallesi'nde yapımı planlanan, Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi'nde turizm adına 'büyük umutlar' dağıtıldığını vurgulayan Demir, şöyle devam etti: "Ancak proje hayata geçmediği gibi, Mersin bir türlü yatırımcının da dikkatini çekemedi. Hem doğası hem tarihi ile turizm konusunda önemli bir potansiyele sahip olan Mersin bir türlü bunu başaramadı. Yatırımcıların çekilmesi bir kentin turizmi için çok önemli. Eğer yatırımcı çekilirse Mersin o zaman hat ettiği yere gelecek ve turizm kenti olma yolunda hedefe odaklanabilecek."
CİHAN
<< Önceki Haber ÇUKTOB Başkanı: Turizmde, özel yatırımcılara kucak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER