Çukurova Belediye Başkanı Çetin organını bağışladı

Çukurova Belediye Başkanı Çetin organını bağışladı

Adana'nın merkez ilçe Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, onbinlerce insanın organ beklediğine dikkat çekmek amacıyla organ bağışı kampanyasına katıldı. Belediye çalışanlarıyla birlikte organlarını bağışlayan Çetin, Deha İdil adlı çocuğun acil kalp nakline ihtiyacı olduğunu hatırlatarak, "Organ nakli dinimize de uygun. Organlarınızı bağışlayın ki hayatlar kurtulsun." diye seslendi.
Organ naklinin önemini, "Bir organ bağışladığınız zaman bir insan kurtuluyor." diyen Soner Çetin, 11 yaşındaki Deha İdil'in sosyal medyada da yankılanan yardım talebine işaret etti. Dedesi tarafından dile getirilen soruna duyarsız kalınamayacağını dile getiren Çetin, "Ailesi ve dedesinin Deha İdil için dile getirdiği çığlık kulaklarımızda yankılanıyor. Bu çığlık duyulmalıdır." dedi.

Bazı vatandaşların organ bağışı konusunda tereddüt içinde olduklarına da işaret eden Çetin, vatandaşlara "Lütfen organ bağışlayın ki bir hayat da sizler kurtarın." uyarısında bulunup şöyle dedi: "Organ bağışladığınız zaman bir insan kurtuluyor. Ancak bazı vatandaşlarımız hala bu gün bile 'organ nakli acaba dini kurallara uygun mudur değil midir?' diye endişe yaşıyorlar. Ama geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığında yapılan resmi açıklamada organ naklinin dinimizin kurallarına uygun ve candan cana nakledilen en büyük sadaka olduğu açıklandı." CİHAN
<< Önceki Haber Çukurova Belediye Başkanı Çetin organını bağışladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER