Çukurova Nöroloji Günleri'nin 10'uncusu yapıldı

Çukurova Nöroloji Günleri'nin 10'uncusu yapıldı

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı ve Çukurova Nörolojik Bilimler Derneği tarafından 10. Çukurova Nöroloji Günleri düzenlendi.

Organizasyonda meslekte 25 ila 50. yılını dolduran isimlere vefa örneği gösterilerek teşekkür plaketi verildi.

Her yıl farklı bir üniversite kliniği tarafından düzenlenen ve bu sene 10. yılını kutlayan Çukurova Nöroloji Günleri Sheraton Otel'de 23-24 Ekim tarihleri arasında yapıldı. Toplantıya Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz başta olmak üzere konusunda uzman nörologlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Çukurova Nörolojik Bilimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hacer Bozdemir, her yıl farklı bir tema ile düzenlenen bu toplantının, bu sene onuncusunu gerçekleştiriyor olmanın kendilerine ayrı bir heyecan verdiğini kaydetti.

Sempozyum adına da bilgi veren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Toplantı Komitesi Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Meltem Demirkıran, bu yılki sempozyumda ağırlıklı olarak uygulama becerisi geliştirmeyi hedeflediklerini ve bu nedenle iki kurs düzenlediklerinin altını çizdi. Demirkıran, botulinum toksin uygulama kursu ve EMG-ENG kursu olmak üzere iki kursun yanında bu kurslarla bağlantılı olarak distoni ve nöromüsküler hastalıkların ayrıntılı olarak işleneceğine vurgu yaptı. Meltem Demirkıran, ayrıca tüm yönleriyle multipl skleroz ve bir panelde de Parkinson hastalığında ileri evre tedavilerinin de tartışılacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından sempozyum öncesi meslekte 25 ila 50. yılını dolduran nörologlara başta Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve diğer isimler tarafından teşekkür plaketi verildi. Törenin ardından sempozyumda çeşitli oturumlara geçildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Çukurova Nöroloji Günleri'nin 10'uncusu yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER