'Çukurova Ödülü' sahiplerini buldu


Bu yıl 10.'su düzenlenen Uluslararası Çukurova Sanat Günleri, Mersin'deki açılış töreniyle başladı. Çukurova Sanat Girişimi tarafından verilen Çukurova Ödülü de sahiplerini buldu.

Bu yılki ödüle layık görülen heykeltıraş Mehmet Aksoy ödülünü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'dan alırken, Suriye'deki sorunlardan dolayı programa katılamayan Necah İbrahim'in ödülü edebiyatçı şair Gültekin Emre tarafından Mehmet Karasu'ya verildi.

Ödülün kendisini gururlandırdığını belirten Mehmet Aksoy, "İnsanlar ölmesin, sanatla, edebiyatla insanlığı bir adım daha öteye taşıyalım." diye duygulu bir konuşma yaptı. Mersin'deki ödül töreninde konuşan Çukurova Sanat Girişimi Sözcüsü Demet Duyuler Doğan ise, "Türkiye Yazarlar Sendikası, Arap Yazarlar Birliği, girişim destekçileri, katılımcı kuruluşlar, Çukurova Sanat Girişimi Gönüllüleri'nin dayanışmasıyla bu yıl 'Uluslararası Çukurova Sanat Günleri'nin onuncusunu gerçekleştiriyoruz." dedi.

'GÜZELLİK KÖPRÜLERİ KURACAĞIZ'

Doğan, "Genel sloganı 'Yerelden ulusala, ulusaldan evrensele' olan Uluslararası Çukurova Sanat Günleri'ni ne yazık ki Suriye'deki savaş nedeniyle bu yıl da Ortadoğu ülkelerine kapalı gerçekleştirmek zorunda kaldık; bu yüzden 'Göçle Gelen' koyduk, bu yılki izleğimizin adını. Özlemimiz, daha önce yaptığımız gibi, açılış törenini Lazkiye'de, kapanış törenini Mersin'de, Adana'da, Antakya'da düzenleyeceğimiz; Halep'te, Şam'da etkinlikleri olan Uluslararası Çukurova Sanat Günleri'ni yaşamak… Bir gün bu ışığı yeniden yakacağımıza inanıyoruz. Emperyalizmin, silah tacirlerinin kirlettiği bu kan içen topraklarda yakacağımız ışıkla yeniden eşitlik, özgürlük, kardeşlik, dostluk, güzellik köprüleri kuracağız." ifadesini kullandı

Edebiyatçı yazar Ferhat İşlek tarafında hazırlanan UÇSG özel video gösteriminden sonra Aalen Müzik Topluluğu birbirinden etkileyici Türkçe, Arapça, Ermenice ve Kürtçe şarkıları seslendirdi.

Öte yandan, 17–22 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenen UÇSG kapsamında Adana, Antakya, Mersin ve Silifke'de eş zamanlı 75 sanat ve edebiyat etkinliği gerçekleşecek. CİHAN
<< Önceki Haber 'Çukurova Ödülü' sahiplerini buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER