Cuma hutbesi canlı yayınlandı

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kaldığı yerde okunan Cuma Hutbesi, Türkiye saati ile dün 19:25'te 'ozgurherkul.org' internet sitesi üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Cuma hutbesi canlı yayınlandı

Hutbede insanların Allah'ın yeryüzündeki halifeleri olma aktivitesini yerine getirmek için neler yapması gerektiğine dikkat çekildi. Hilafetin özünde Allah'a kulluk manasını ifade ettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“İnsanın yaratana halife olma aktivitesi O'na inanıp ibadet etmeden, eşya ve hadiselerin esrarına vâkıf olmaya, ondan da tabiata müdahale etmeye kadar fevkalade geniş bir dairede cereyan eder. Hakiki bir insan bütün bir ömür boyu imanıyla duygu ve düşüncelerini planlar. Değişik ibadet çeşitleriyle ferdi ve ictimai hayatını düzene sokar. Genel muameleriyle aile ve toplum münasebetlerini ve arzın derinliklerinden semanın enginliklerine kadar her yerde nev'inin bayrağını dalgalandırarak gerçek bir halife olmanın gereklerini yerine getirip, iradesinin hakkını feda etmeye çalışır. Çalışır ve yeryüzünü imar eder, varlıkla insan oğlu arasındaki ahengi korur arz ve semanın zenignliklerine arkasına alarak Yaradan'ın emri ve izni dairesinde hayatının rengini, şeklini, şiresini daha bir insani seviyeye getirmeye gayret eder. İşte özünde Allah'a kulluk manasını da ihtiva eden gerçek hilafet budur.”

İbadetin önemine de vurgu yapılan hutbede, “Eğer insan Allah'ın yeryüzündeki halifesiyse, o Allah için işleyecek. Allah için başlayacak. Allah için küsücek. Allah için sevecek. O'nun izni dairesinde varlığa müdahale edecek ve ele aldığı her işi O'na niyabet mülahazasıyla yerine getirecektir. Dolayısıyla da ne başarılarıyla grurlanacak ne yenilgileriyle ümitsizliğe düşecek ne kabiliyetleriyle övünecek ne de üzerindeki mevhibelerini inkar edecek.” ifadeleri kullanıldı.

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kaldığı yerden Cuma hutbesinin canlı olarak yayınlanacağı açıklandıktan sonra Türkiye'de ve dünyanın değişik yerlerinde hutbe heyecanla beklendi.



Fethullah Gülen Hocaefendi okunan ezanı ve Cuma hutbesini sükunet içinde dinledi.












<< Önceki Haber Cuma hutbesi canlı yayınlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER