'Cumartesi Anneleri' oturma eylemine 700. Haftada polis müdahalesi ve gözaltı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ağustos 25 2018
Beyoğlu Kaymakamlığı, Cumartesi Anneleri’nin 700. hafta oturumunu yasakladığını duyurdu. Alana takviye polis birlikleri çağrılırken Cumartesi Anneleri ise 699 hafta olduğu gibi bu hafta da bu alanda oturacaklarını belirtti. Aralarında Maside Ocak ve Besna Tosun’un da bulunduğu çok sayıda kişi ters kelepçe ile gözaltına alındı.
Gözaltında kaybedilen evlatlarının hesabını sormak için 700 haftadır Galatasaray Meydanı’nın oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri ’nin 700. haftaya giren eylemi Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.
Alana giden görevlilere oturma eyleminin yasaklandığını belirten polis, görevlileri alandan çıkarttı.
Kayıpların akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle her hafta Galatasaray Meydanı’nda toplanan Cumartesi Anneleri, 700’üncü haftaya hazırlık için sabah saatlerinde İnsan Hakları Derneği’nde (İHD) biraraya geldi. Kırmızı güller ve karanfillerle derneğe gelen Cumartesi İnsanları, üzerinde Cumartesi Anneleri yazan tişörtleri giydi. Görev dağılımının ardından hazırlanan pankart ve fotoğraflar Galatasaray Meydanı’na taşındı. Meydanın etrafını saran polisler Cumartesi İnsanları’nın meydana girişini engelledi. Meydan’da bulunan Yapı Kredi Kültür Merkezi de polis ve güvenlik tarafindan kapatılarak fotoğraf çekmek yasaklandı.
''SÜLEYMAN SOYLU’NUN EMRİYLE YASAKLANDI''
Cumartesi Anneleri’nin eyleminin yasaklanmasının ardından İçişleri Bakanı’nı arayan Sezgin Tanrıkulu eylemin bizzat Süleyman Soylu’nun emriyle yasaklandığını belirtti.
GÖZALTILAR VAR
Daha sonra polis, alana girmek isteyenlere izin verilmeyeceğini eylemin İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandığını belirtti. Meydana gitmek isteyen İHD’lilere müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Aralarında Maside Ocak, Ali Ocak, Hasan Karakoç, Sebla Arcan, Besna Tosun’un da olduğu 12 kişi ters kelepçe ile gözaltına alındı.
KAFTANCIOĞLU: PARTİ YÖNETİCİLERİMİZ DE GÖZALTINDA
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “700 Haftadır Galatasaray Meydanında t
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü4.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı5.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü
6.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti7.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!8.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı9.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi10.'Kıyamet kopacak' diyerek paraları götürmüştü: Sahte peygamber tutuklandı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek...


