Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ilginç iddia!

Diyarbakır’da bir yıl önce hizmete giren yapıları, yeni yatırımmış gibi açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin’de AKP’li belediye tarafından yarım bırakılan ve HDP’li belediyenin tamamladığı otogarın da açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ilginç iddia!

Seçim dönemlerinin alanlara çıkan liderler, seçim beyannamesini açıklayarak seçmenden oy talep ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alanlara toplu açılış törenleri ile çıktı. Diyarbakır, Siirt, Mardin ve Batman’da toplu açılışlar yapan Erdoğan, bir yıl önce tamamlanan bazı yapıların açılışını yeniden yapmaya başladı. Diyarbakır’daki toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan’nın açılışını yaptığı tarihi yerlerin restorasyonları hala sürüyor. Restorasyon çalışmaları tamamlanmayan Saraykapı’nın açılışını yapan Cumhurbaşkanı, 2014’te tamamlanan SGK hizmet binalarının açılışını yeni yaptı, İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Hizmet Kompleksini yeni yapılan hizmetler arasında saydı. Bu yapının bir yıl önce tamamlanarak, hizmete girdiği, 2014 tarihli MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın Gümrük Bakanlığına verdiği soru önergesine verilen cevapla ortaya çıktı. Işık’ın ‘İnşaatı yarım bırakılan veya yapımı tamamlanmayıp hizmet dışı bırakılan Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü hizmet binası var mı’ sorusuna Bakanlık 30 Ekim 2014’te “İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü hizmet binasının yapımı tamamlanarak, 14 Ocak 2014 tarihinde kabulü yapıldı’ şeklinde cevap verdi. Bir yıl önce tamamlanan yapı, cumhurbaşkanının yeni yatırımları arasında yerini aldı. Cumhurbaşkanın açılışını yeni yaptığı Dicle Üniversitesi MYO’nun hizmete girme yılı ise yine 2014 yılına ait. 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alan MYO’nun açılışının seçimlere denk getirilmesi dikkatten kaçmadı.

 MARDİN BİR YILDA TEKRARLARA SAHNE OLDU

 Cumhurbaşkanının en ilginç açılış programı Mardin’de oldu. Erdoğan, Mardin’deki konuşmasında Taşkın Su Koruma programı ve İç suyu ihalelerinden söz ederek yapılan yatırımları anlattı. Ancak aynı konuşma, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Mardin’e gelerek oy isteyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından da yapıldığı ortaya çıktı.

Eroğlu, 16 Temmuz 2014 tarihinde Mardin’de Toplu temel atma ve açılış törenlerine katılarak, aynı söylemle Mardin’den oy istemişti. Cumhurbaşkanının Mardin Şehirlerarası Otogar’la ile ilgili açıklaması dikkatten kaçmadı. Bir önceki dönemde AKP’li olan Mardin Belediyesi, şehirler arası otogar yapımına başlamış, ancak tamamlamamıştı. 30 Mart yerel seçimlerini kazanan HDP’ye, bitti denilerek otogar teslim edildi. AKP’li belediye tarafından yaklaşık 8 milyon liradan fazla bütçe gösterilerek 2012 yılında yapımına başlanan otogarın tamamlanmadığını tespit eden HDP’li belediye, kolları sıvadı ve onarıma başladı. Erdoğan, Mardin’de yapımı tamamlanmayan ve HDP’li belediye tarafından onarımı süren otogarı da yatırımları arasında saydı.

BAHAR KILIÇGEDİK  - TARAF
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ilginç iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER