Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onun olmadığı ülke bitmiş demektir


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de her seçim öncesi inşaat sektörü aleyhinde bir krizin çıkartıldığını ifade ederek, "İnşaat sektörünün olmadığı ülke bitmiş demektir." dedi. Erdoğan, başkanlık sisteminin Türkiye'yi farklı bir yere taşıyacağını kaydederek "Bizim bir sistem değişikliğine gitmemiz şart." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Patent Enstitüsü ödül töreninde konuştu. Marifetin iltifata tabi olduğunu kaydeden Erdoğan, yenilik ve buluşun teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Yerli buluş sayısı 8 binin üzerine çıktı. 2014 yılında 40 bini aşan tasarım başvurusu ile Türkiye en fazla tasarım başvurusu yapılan ülkeler sıralamasında Avrupa'da ikinci, dünyada ise dördüncü sırada yer alıyor. Türkiye 2014 yılında 210 binin üzerinde marka başvurusu ile Avrupa'nın en fazla marka başvurusu yapılan ülke durumunda. Uluslararası patent başvurusu da 2002 yılında yılda sadece 85 iken bugün yılda 600'e yaklaştı." diye konuştu.

Geçtiğimiz 200 yılda bir fetret döneminin yaşandığını kaydeden Erdoğan, yeniden bir öz güvenin kazanılmaya başlandığını söyledi. Yeniden nefes almaya başlandığını ifade eden Erdoğan, "Kendimize güveniyor, başarabileceğimize inanıyoruz. Eğer inanmak başarmanın yarısı ise biz bu yarıyı çoktan geçtik. Çünkü inançla birlikte artık somut neticelere de sahibiz. Ekonomide elde ettiğimiz neticeler var. Altyapıda elde ettiğimiz neticeler var. Sosyal devlet olma konusunda elde ettiğimiz neticeler var." dedi.

'TÜRKİYE MAL ÜRETEN EKONOMİDEN DEĞER ÜRETEN EKONOMİYE GEÇMENİN ÇABASI İÇİNDE'

Erdoğan, "Allah, doğruların yardımcısıdır" diyerek, yeni Türkiye yolunda çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Erdoğan, şöyle konuştu: "Türkiye 2005 yılına kadar kendi patent başvuruların tamamını yurtdışında inceletme durumunda kalan bir ülke idi. Bugün Türkiye kendi patent başvurularının araştırma ve incelemesini yapmanın yanı sıra bu alanda yurtdışına hizmet verebilecek bir kapasiteye kavuştu. Dünyada artık ekonomik güç, bilgiyi üretenin ve bilgiye sahip olanın eline geçiyor. Türkiye olarak biz de hızla mal üreten ekonomiden değer üreten ekonomiye geçmenin çabası içindeyiz."

'BAŞKANLIK SİSTEMİ TÜRKİYE'Yİ FARKLI BİR YERE TAŞIYACAKTIR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Israrla bir şey söylüyorum; artık bu gömlek bu vücuda dar geliyor. Bizim bir sistem değişikliğine gitmemiz şart. Artık Türkiye başkanlık sistemi ile süratle bir sıçramayı gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu başkanlık sisteminde göreceksiniz ki artık Türkiye bir patinaja girmeyecek." dedi.

G-20'ye üye ilk 10'da ülkenin başkanlık sistemi ile yönetildiğini tekrarlayan Erdoğan, "Bir sıçramaya ihtiyaç var. İdari yapıda bir başkanlık sistemi Türkiye'yi farklı bir yere taşıyacaktır. Hız kesenler var. Başkanlık sisteminde bu hızımızı kesemeyecekler. Çok daha seri karar alma imkanına ulaşacağız. Ve çok daha seri karar alarak bu yürüyüşü devam ettireceğiz." şeklinde konuştu.

'İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN OLMADIĞI ÜLKE BİTMİŞ DEMEKTİR'

Enerji alanında dışa bağımlılığı ortadan kaldırmaya yönelik adımlar attıklarını kaydeden Erdoğan, "Yeni bir adım attık. Nükleer enerjiye geçiyoruz. Nükleer enerjide de şu anda gerek Akkuyu gerek Sinop'la ilgili süreç devam ediyor. Türkiye ne zaman seçime gitse birden ortaya inşaat sektörü ile ilgili bir kriz atılıyor. O balonu şişirerek ortaya attılar. İnşaat sektörünün olmadığı ülke bitmiş demektir. İnşaat sektörünü hiçbir zaman bir yere koyamazsınız. Herhalde çadırda yaşayacak halimiz yok değil mi? Altyapısı olmayan bir ülkeden bir şey olur mu? Modern Türkiye'nin altyapısı olmazsa, üst yapısı olmazsa sanayileşmeyi nasıl yapacak?" diye sordu.

Sanayicinin inşaat sektörüne ihtiyacı olduğunu savunan Erdoğan, inşaat sektörünün ayrıca istihdam oluşturduğu için hizmet sektörüne de hizmet ettiğini kaydetti. Dolar kurunun yeni bir dengeye oturduğunu söyleyen Erdoğan, yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile Türkiye'nin bir kez daha vites atacağını belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onun olmadığı ülke bitmiş demektir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER