Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan'da


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un davetine icabetle, resmî bir ziyaret gerçekleştirmek üzere Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a geldi.

Türkmenistan, 12 Aralık 1995 yılında Birleşmiş Milletler tarafından tarafsızlık statüsünü kazanmasının 20.yıldönümü dolayısıyla kutlanan Tarafsızlık Bayramı'nı dünya liderleri ile kutluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Özbekistan, Kırgızistan, Gürcistan, Belarus, Moldova, Afganistan cumhurbaşkanları yanı sıra çok sayıda ülkeden cumhurbaşkanı yardımcısı, başbakan, bakanlar ve üst düzey devlet yetkililerin katılımıyla Tarafsızlık Konferansı düzenliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Aşkabat Havalimanı'nda Türkmenistan'ın Tarımdan Sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Esenmurat Arazgeldiyev, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu ile Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov ve diğer yetkililer karşıladı.

Türkmenistan resmî ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a; Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da aralarında olduğu bir heyet eşlik ediyor.

Konferansa, Rusya'yı temsilen Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko katılıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER