İşin aslı ortaya çıktı

Erdoğan dün akşam bir konuşmasında, “Bize Pensilvanya’daki zat şah damarından yakındır diyorlar. Bu şirktir.” demişti. Twitter üzerinde Doç. Dr. Önder Aytaç adına açılan sahte bir hesaptan Hizmet Hareketi’ne dair kara propaganda ifadeleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşma metinlerine kadar girdiği ortaya çıktı.

İşin aslı ortaya çıktı

Erdoğan dün akşam bir konuşmasında, “Bize Pensilvanya’daki zat şah damarından yakındır diyorlar. Bu şirktir.” dedi. Gelişme tartışmalara yol açarken twitterdan açıklama yapan Önder Aytaç, söz konusu ifadelerin kendi adı taklit edilerek oluşturulan bir troll hesabından atıldığını capsler eşliğinde takipçileriyle paylaştı. Sosyal medyada, “Cumhurbaşkanı’nı kim trollüyor?” tartışmaları başlarken, gözler Erdoğan’ın metinlerini yazan ekibe çevrildi. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise bunun bilinçli olarak kara propaganda amacıyla uygulanan bir strateji olduğunu öne sürdü. Erdoğan’ın metin yazarı ekibinden konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.



Ayet uyarlama tartışmalarına denk geldi

Twitter’daki yorumlarda, gerçek olmayan bu tür ifadelerin, Sivil Düşünce Genel Yayın Yönetmeni Semra Polat’ın Kur’ân’daki ayetleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı övmek için uyarlamasının yol açtığı tartışmaların hemen ardından gündeme getirilmesine dikkat çekildi. Polat’ın, Twitter adresinden “De ki, andolsun onlar istese de istemese de seni Başkan yapacağız!” diye yazması tepki çekmiş, bunun üzerine Polat, “Peki. Şöyle düzelteyim: Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkan ve İslam Halifesi yapacağız.” paylaşımında bulunmuştu.

Şirk konusunda hassas iseniz…

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise Cumhurbaşkanı’nın metin yazarı ekibine, AK Partili siyasetçiler tarafından geçmişte dile getirilen ve şirk olarak yorumlanan açıklamaları hatırlattı. AK Parti Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, “Erdoğan bizim için adeta ikinci bir peygamber gibidir” derken, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de “Sayın Başbakanımıza dokunmak bile inanın bence ibadettir. Ben bunu söylüyorum” ifadelerini kullanmıştı. AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan ise “Allah’ın bütün vasıflarını toplamış bir lider Sayın Recep Tayyip Erdoğan var.” demişti. Erdoğan’ın bir konuşmasında kullandığı “Rahmetimiz gazabımızı aşacaktır.” ifadelerini de bu çerçevede hatırlatan sosyal medya kullanıcıları, şirk olarak değerlendirilen bu ifadelere neden hassasiyet gösterilmediğini sordu.

<< Önceki Haber İşin aslı ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER