Cumhuriyet bayramında coşkulu yürüyüş


Sivas'ta, Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yıldönümü sebebiyle düzenlenen yürüyüş yoğun ilgi gördü. Her yaştan vatandaşın katıldığı yürüyüşte meşale ve bayrak taşındı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Cumhuriyet Kadınlar Derneği ile diğer sivil toplum kuruluşlarının organizesinde düzenlenen fener alayında vatandaşlar bir araya geldi. Dört İşletme kavşağında başlayan ve İstasyon Caddesi boyunca devam eden yürüyüşte dev Türk bayrakları taşınırken sloganlar atıldı, marşlar söylendi. Yakılan meşaleler yürüyüşe renk kattı.

Yürüyüşe Cumhuriyet Kadınlar Derneği, Atatürkçü düşünce Derneği ile Cumhuriyet Halk Partisi tam kadro katıldı. CHP milletvekili Ali Akyıldız, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Halis Özdemir, Cumhuriyet Kadınları Derneği Şube Başkanı Nurten Yanalak yürüyüşe katılanlar arasında yer aldı.

KADINLAR BANDOSU EŞLİK ETTİ

Korteje ritimleriyle eşlik eden kadınlar bandosu da dikkat çekti. Cumhuriyet Kadınlar Derneği üyelerinden oluşan bando, vatandaşların ilgi odağı oldu. Bando, acemi olsalar da çaldıkları marşlarla yürüyüşe renk kattı.

Yürüyüş, Atatürk'e 108 gün ev sahipliği yapan Tarihi Kongre Müzesi yanında bulunan Atatürk anıtında son buldu. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra kalabalık grup, Atatürk'ün gençliğe hitabesini okuduktan sonra dağıldı. Cumhuriyet Kadınları Derneği Şube Başkanı Nurten Yanalak yürüyüşe katılanlara teşekkür etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Cumhuriyet bayramında coşkulu yürüyüş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER