'Cumhuriyet değerlerine alerjileri var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Atatürk ve İsmet İnönü'yü hedef alarak kullandığı “Birileri bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı” ifadelerini ne CHP'den yanıt geldi. CHP İstanbul Milletvekil Gürsel Tekin, "Cumhuriyet değerlerine alerjileri var" diye konuştu.

samanyoluhaber.com

CHP'den, Erdoğan'ın Atatürk ve İnönü'yü hedef alan sözlerine sert yanıt

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Atatatürk ve İnönü'yü hedef alarak “Birileri bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı” sözlerini şöyle değerlendirdi:

“Yenikapı Ruhu'ndan bahsediliyordu. CHP'nin darbeye karşı hassasiyetini kullanarak bir ruh oluşturulmaya çalışılıyordu. Bizim ruhumuz cumhuriyet değerleri, demokrasi ve insan haklarıdır. Sayın Cumhurbaşkanı ve iktidarda böyle bir ruhun olmadığı çok net olarak görülüyor, cumhuriyet değerlerine alerjileri var."

BÖKE: ERDOĞAN FABRİKA AYARLARINA DÖNMÜŞ GİBİ

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, Erdoğan'ın Lozan Anlşaması ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

Böke, "2 ay önce bir açıklaması vardı. Hatırlatmak lazım bir kaçını. "Bu anlaşma devletin tapusu niteliğindedir" demiş. "Tapu" dediği anlaşmaya bugün çıkıp başka bir şey söylüyor. Erdoğan fabrika ayarlarına dönmüş gibi" ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber 'Cumhuriyet değerlerine alerjileri var' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER