'Cumhuriyet'in İlk Sevdası' Iğdırlılarla buluştu


Iğdır'a gelen Azerbaycan İrevan Tiyatro Ekibi, 'Cumhuriyetin ilk Sedası' adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Türkiye turnesine çıkan İrevan Tiyatro Ekibi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Erzurum Kongresi ile ilgili hazırladıkları 'Cumhuriyetin İlk Sedası' oyunu Iğdır İl Kültür Müdürlüğü Kültür Sarayı'nda tiyatroseverlerle buluştu.

Kültür Merkezi'nde sergilenen oyunun bitiminde Cumhuriyet'in 75 Yıl Marşı eşliğinde sahneyi selamlayan tiyatro ekibi, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

Tiyatro Sanat Yönetmeni İftixar Piriyev, Türkiye turnesindeki amaçlarının Türkiye-Azerbaycan kardeşliğini pekiştirmek ve kültür ortaklığına hizmet etmek olduğunu söyledi. Aslan Erzurumlu olan Demet Hanım'ın yazdığı 'Cumhuriyetin İlk Sedası'nı sergilemek için Türkiye turnesine çıktıklarını anlatan Piriyev, "Bu oyun, Büyük Önder Atatürk'ün Erzurum Kongresi' anılarını içeren bir oyundur. Bu turne bitiminde, biz Bakü'ye davet edeceğimiz 15 kişilik bir ekiple Prof. Dr. İbrahim Öztekin'in de katılımı ile 'Atatürk'ün Büyük Kişiliği' isimli kitabın tanıtımını yapacağız. Bu sahnenin aynısı Bakü'de de sahnelenecek, dünyaya bizim birliğimizi ve kardeşliğimizi göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Amaçlarının dünyada barış ve kardeşliği sağlamak olduğunu belirten Piriyev, "Bizim amacımız dünyada barışı ve kardeşliği sağlamaya hizmet etmektir. Iğdır'da startını verdiğimiz oyunu Kars, Manisa, İzmir'de, Bursa, Kastamonu, Amasya, Kocaeli, İstanbul, Giresun ve Samsun'da da hem bu oyunu hem de merhum liderimiz Haydar Aliyev'i anlatan 'Nurlu Ömrün Anlamı' ve yine benim yazdığım 'Soykırım Destanı'nı da Türk seyircileri ile buluşturacağız." diye konuştu.

Oyununda sonunda İftixar Piriyev, IğdırValisi Davut Haner 'e plaket ve kendi yazdığı şiiri verdi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Cumhuriyet'in İlk Sevdası' Iğdırlılarla buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER