Cumhuriyet tarihinin en kara öğretmenler günü

Manisa'da polisin Öğretmenler Günü'nde düzenlendiği nefret operasyonunda gözaltına aldığı 7'si öğretmen, 10 kişi tutuklandı. Öğretmenler Günü'nde 7 öğretmenin öğrencilerinin gözleri önünde gözaltına alınmasına Manisa Baro Başkanı Ali Arslan sert tepki gösterdi: “Yedi öğretmen, cezalandırılmak için öğrencilerin gözü önünde gözaltına alındı. Bu itibarsızlaştırmayı onaylamıyoruz. Bunun kamuoyunda da kabul görmediğini görüyoruz.”

Cumhuriyet tarihinin en kara öğretmenler günü

Manisa'da Şehzade Mehmet Kurumları'na önceki gün düzenlenen Nefret Operasyonunda aralarında 7 öğretmenin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Öğrencilerin önünde gözaltına alınan kadın öğretmenler S.S. ve H.Ö. ile ev hanımı H.K. ve K.A. ile erkek öğretmenler E.K., İ.D., A.D., M.Y. F.S.B. ve M.S.K., dün adliyeye çıkarıldı.

10 kişinin tamamı hakkında tutuklama kararı verildi. Kararı, gözaltına alınan kişilerin avukatları açıkladı. Başsavcılık tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan Ü.G.D.'nin ifadesi ise hamileliğinden dolayı raporlu olduğu için evinde alındı.

Manisa Adliyesi'nde çıkacak kararı bekleyen öğretmenlerin aileleri, meslektaşları ve sevenleri tutuklama kararı karşısında büyük üzüntü yaşadı. Öğretmenlerin aileleri ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Aileleri, tutuklanan öğretmenlerin meslektaşları teselli etti. Tutuklanan öğretmenlerden birinin avukatı, çıkışta ailelere yaptığı açıklamada, "Hepsi tutuklandı. Bir hafta içerisinde itirazımızı yapacağız. Hepinize geçmiş olsun. Tutuklanma gerekçesi olarak 'teröre finans sağlama ve terör örgütü üyeliği' gösterildi." dedi.

Tepki çeken operasyona Manisa Barosu da karşı çıktı. Baro Başkanı Ali Arslan, Öğretmenler Günü'nde 7 öğretmenin, öğrencilerinin önünde gözaltına alınmasına tepki gösterirken, öğretmenlerin itibarsızlaştırılmak ve cezalandırılmak istendiğini söyledi. Arslan, baro olarak bu yapılanı onaylamadıklarını ve kamuoyu tarafından da kabul görmediğini belirtip özetle şunları söyledi:

OKULDA GÖZALTI, CEZALANDIRMAK İÇİN
“Dün (önceki gün) 24 Kasım Öğretmenler Günü'ydü. Hem öğrenciler açısından hem de öğretmenler açısından çok güzel bir gündü. Hepimizin öğretmeni var. Bu operasyonun yapılış şeklinde de öğretmenlerin, okuldan öğrencilerin gözü önünde gözaltına alınması, daha işin başlangıcında cezalandırma yönteminin seçilmesi anlamına geldiğini düşünüyoruz.

KAMUOYUNDA KABUL GÖRMÜYOR
Bundan daha önceki süreçlerde yapılan operasyonlarda da birçok kişi gözaltına alınmış, tutuklanmış, yıllarca cezaevinde kalmış, mahkemeler o kişiler hakkında ömür boyu hapis cezaları vermiş ama devamında hakimlerin değişmesiyle bu kişilerin beraat ettiğini gördük. Telafisi mümkün olmayan zararlar verilmişti o kişilere. Ailesi yıkılmıştı, intihar edenler olmuştu. Şimdi aynı şekilde şüpheli durumunda olan bu kişilerin, belki savcılık aşamasında salıverilecek olan ya da sorgu hakimliğinde salıverilecek olan, yargılamada beraat edecek kişilerin kamuoyu önünde, bu şekilde çalıştıkları okulda öğrencilerin önünden alınarak itibarsızlaştırılmasını Manisa Barosu olarak onaylamıyoruz. Kamuoyu tarafından da kabul görmediğini görüyoruz. Kaçacak olsa her durumda kaçma ihtimali olan kişilerdi. Delillerin büyük bir kısmının zaten toplandığı belirtiliyor, bir delil karartmanın söz konusu olmadığı söyleniyor. Bu anlamda aciliyetin 24 Kasım Öğretmenler Günü sabahı, öğretmenleri öğrencilerin gözü önünden almak olmadığını düşünüyorum.”

CİHAN
<< Önceki Haber Cumhuriyet tarihinin en kara öğretmenler günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER