Cumhuriyet'te 15 gazeteci işten çıkarıldı

Cumhuriyet gazetesinde 15 kişinin işine son verildi. Sözleşmelerin fesih sebebi olarak "küçülme" gösterildi.

SHABER3.COM

Cumhuriyet gazetesi Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral, doğum izni devam eden muhabir Ceren Çıplak Drillat ve Ankara bürosundan Şeyma Paşayiğit’in de aralarında bulunduğu 15 kişinin gazetedeki görevlerine son verildi.

Artı Gerçek'in haberine göre 15 çalışan işten çıkarıldı. Bunlar arasında Cumhuriyet.com.tr'nin Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Muharremoğlu de var.

DİYARBAKIR TEMSİLCİSİNE FESİH TELEFONU

Mahmut Oral'a işten çıkarma haberi personel servisi tarafından telefonla bildirildi. Oral'a tebliğ edilen yazıda ise işten çıkarma gerekçesi için "İşin ve işletmenin gereklerinden kaynaklanan nedenler." ifadesi kullanıldı.

Aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Sendikası Diyarbakır Temsilcisi olan Oral işten çıkarıldığını şahsi Twitter hesabından duyurdu.

Oral, "Sevgili arkadaşlar, biraz önce Cumhuriyet Gazetesi Personel Servisi'nden aldığım bir telefona göre, bugün itibarıyla işten çıkarılmış bulunmaktayım. Bildiğiniz münhal kadrolar varsa iş arıyorum..." dedi.

Oral, 22 yıldır Cumhuriyet gazetesinde çalışıyordu. 

DOĞUM İZNİNDEYKEN İŞSİZ KALDI

Ceren Çıplak Drillat ise işten çıkarıldığını, Twitter hesabından, “Cumhuriyet gazetesi yönetimi doğum izni sürecim devam ederken, herhangi bir gerekçe göstermeden işime son verdiklerini yazılı olarak bildirdi. Hukuki olarak hakkımı arayacağımı bildiririm.” diye duyurdu.
<< Önceki Haber Cumhuriyet'te 15 gazeteci işten çıkarıldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER