D vitamini eksikliği Covid-19'da ölüm riskini artırabilir

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, D vitamini eksikliği ile yeni tip Koronavirüs (Covid-19) kaynaklı ölüm oranlarının yüksekliği arasında bağ olabileceğini ortaya koydu.

SHABER3.COM

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Illinois eyaletindeki Northwestern Üniversitesi'nde bir grup araştırmacı tarafından yapılan çalışmada, Covid-19 kaynaklı yüksek ölümlerin görüldüğü İtalya, İspanya ve İngiltere gibi ülkelerdeki ölüm vak'alarında D vitamini seviyelerinin diğer ülkelerdeki vak'alarla kıyaslandığında daha düşük olduğu tespit edildi.

Raporda, araştırma grubu başkanı Vadim Backman’ın, "Analizimiz, Covid-19’a yakalanmayı engellemese de D vitamini yeterli hastaların ölüm oranlarının yarı yarıya daha düşük olacağını ve komplikasyonları azaltabileceğini gösteriyor." ifadelerine yer verildi.

"ŞİMDİLİK EK TEDAVİ OLARAK KULLANILABİLİR"

Backman, Covid-19’a karşı daha savunmasız olan ve vitamin eksikliğinin yaygın görüldüğü yaşlı hastalar için D vitamini takviyesinin şimdilik ek tedavi olarak kullanılabileceğini belirtti.

Bununla birlikte raporda virüse karşı tüm insanları D vitamini almaya yönlendirmek için erken olduğu, vitaminin doğru dozda alınmazsa yan etkilerinin bulunabileceği ve nihai sonuçlar için araştırmanın derinleştirilmesi gerektiği vurgulandı.
<< Önceki Haber D vitamini eksikliği Covid-19'da ölüm riskini artırabilir Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER