Dağcılar bu sefer Çukurca Samur Dağı'na tırmandı

Dağcılar bu sefer Çukurca Samur Dağı'na tırmandı

HAKKARİ (CİHAN)- Hakkari Reşko Doğa Sporları ve Kültür Derneği'ne üye 6 dağcı, bu kez Çukurca ilçesinde 3 bin 260 rakımlı Samur Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi. Dağcılardan Deniz Özek, yarı yolda rahatsızlanınca bir araçla Hakkari'ye geri gönderildi. 3 gün boşaltılmış köylerde konaklayarak giden diğer 5 dağcı, 10 saatlik zorlu bir yolculuğun ardından Samur Dağı zirvesine ulaşmayı başardı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç, 21 Şubat Cumartesi günü Hakkari'den Çukurca istikametine araç ile gittiklerini, 3 gün süren tırmanışta Taşlık güzergahının kullandıklarını ve ilk gece boşaltılmışı bir köyde konakladıklarını belirtti.
Deniz Özek adına bu tırmanışı gerçekleştirdiklerini söyleyen Ertunç, "Artık bundan sonra Hakkari bölgesini halkımıza, dağcılara tanıtmak ve çıktığımız önemli dağlara zirve defteri bırakmak görevimiz olacak. Kandil Dağları gibi Samur Dağı adını yakın bölgede yaşayan köylülerin dışında kimse bu dağı tanımıyor ve nerede olduğunu bilmiyordu. Bölgemizde kırka yakın üç bin üzerinde dağ mevcuttur. Bunlardan Reşko ve Suppa direk (Büyük Hamza) dağları dört bin metrenin üzerindedir. Bu yıl yapmış olduğumuz dördüncü ve en zor faaliyetiydi. Kış tırmanışları çok zor şartlarda yapıldığı gibi donanımlı malzemelere ihtiyaç duyulmaktadır. Dağcılığa gönül vermiş sporcuların maddi sıkıntıları nedeniyle önemli dağlarımızdan olan Reşko, Sümbül, Soğuk dağ ve bunlara benzer dağlara kış tırmanışı yapılamıyor. Bu gibi faaliyetlerde kullanılan malzemelerin temini için Hakkari'de sponsor bulamadık. Sporcularım için tanıdığım tüm kulüplerden malzeme yardımı talebinde bulunacağım. Tüm imkansızlıklara rağmen faaliyete katılan sporcu arkadaşlarımı tebrik eder, yürekten kutlarım." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Dağcılar bu sefer Çukurca Samur Dağı'na tırmandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER