Dağlıca'dan Çorum'a şehit haberi geldi


Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu şehit olan askerlerden birinin Çorumlu Uzman Çavuş Nurullah Yeşildağ olduğu öğrenildi. Şehit haberi, merkez Mimar Sinan Mahallesi'nde oturan aileye sağlık ekipleri eşliğinde verildi.

Dağlıca'nın Irak sınırındaki dağlık kesimde operasyonda bulunan Jandarma Özel Harekat Timi'nin üzerine yıldırım düştü. Olayda, 4 asker şehit olurken, 6 asker yaralandı.

Şehit askerlerden birinin Çorumlu Uzman Çavuş Nurullah Yeşildağ olduğu öğrenildi. 26 yaşındaki uzman çavuşun şehadet haberi, akşam saatlerinde merkez Mimar Sinan Mahallesi'nde oturan ailesine sağlık ekiplerinin eşliğinde verildi. Acı haberi alan 3 çocuk annesi Altın Yeşildağ fenalaştı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Yeşildağ'ı yakınları teselli etmeye çalıştı. Çorum İtfaiye Müdürlüğü'nde görevli baba Adem Yeşildağ'ın ise il dışında olduğu bildirildi. Şehit ailesinin evine Türk Bayrağı asılırken, haberi duyan çok sayıda vatandaş evin önüne akın etti.

Şehidin akrabalarından Seyithan Çöplü, şehit uzman çavuş Nurullah Yeşildağ ile en son mayıs ayında izne geldiğinde Ankara'da görüştüğünü anlattı. Şehidin yaklaşık 3 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığını açıklayan Çöplü, "Askerliğini Tunceli'de yapmıştı. Ardından İzmir Foça'da Efeler Özel Harekat ekibine katıldı. Tim halinde ilk görev yeri burasıydı. Daha önceki Dağlıca saldırısında Efeler Özel Harekat'tan 4 şehit vermiştik. O saldırıdaki şehitler kendi timlerindendi" dedi.

Yakınlarının il dışında olan şehit babasını almak için gittiğini söyleyen Çöplü, defin töreniyle ilgili şunları söyledi: "Gece 01.00'de yapılacak törenin ardından şehidimizi Çorum'a gönderecekler ve bu gece buraya gelecek. Yarın ailesinin vereceği karara göre cenazesi ya Çorum Şehitliği'nde ya da merkez Kalehisar köyünde defnedilecek."
CİHAN
<< Önceki Haber Dağlıca'dan Çorum'a şehit haberi geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER