Dağlıca şehitleri memleketlerine uğurlanıyor


Yüksekova'nın Dağlıca bölgesinde, terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden 10'unun cenazesi, Van'da düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. 6 askerin cenazesi de Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde, Dağlıca-Yüksekova karayolunun ulaşıma açılması amacıyla yol emniyeti için mayın ve el yapımı patlayıcı araması gerçekleştiren birliğe, teröristlerce saldırı yapılmıştı. Saldırıda şehit olan Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere, Uzman Çavuş Tolga Artuğ, Piyade Sözleşmeli Erler Adnan Ergen, Uzman Çavuş Tayfur Hançer, Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir, Sözleşmeli Er Cihan Askarı, Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru, Astsubay Kıdemlı Çavuş Cemre Salih Gözen, Sözleşmeli Er Uğur Yıldız için tören düzenleniyor. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, dün gece getirildikleri Van Asker Hastanesi morgundan alınarak ambulansla tören alanına getirildi.

Bu arada Üstçavuş Okan Taşan, Astsubay Çavuş Deniz Göçkün, Uzman Çavuşlar Tayfur Hançer, Harun Saltalı, Sözleşmeli Er Resul Çoşkun, Piyade Er Muharrem Öksüz'ün cenazelerinin ise sabah saatlerinde Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği belirtildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Dağlıca şehitleri memleketlerine uğurlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER