Daha istifa etmeden 'Ankara'yı berbat etti' yazıları başladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ekim 26 2017
Melih Gökçek daha istifa etmeden AKP'den hakkında yazılar gelmeye başladı. Erdoğan’ın eski metin yazarı ve AKP milletvekili Aydın Ünal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ağır bir dille eleştirdi.
Yeni Şafak yazarı da olan Aydın Ünal, Melih Gökçek’in ismini vermeden yerden yere vurdu. AKP'li Ünal, "plastik parkları, pavyon ışıklarıyla donatılan bulvarları, kentin çirkinleşen yüzünü" eleştirdi.
AKP'li Aydın Ünal’ın "Ranttan başka bir şey göremezsiniz" başlıklı yazısında şöyle yazdı:
Ankara’nın en iyi, hem de 360 derece manzarasını Kale içindeki sur üzerinden seyredebilirsiniz. Oradan Ankara’ya baktığınızda, artık uçsuz bucaksız bir beton yığınından, gürültüden, tozdan, keşmekeşten, ranttan başka bir şey göremezsiniz.
94 yıl boyunca Ankara’nın her milimetrekaresi ranta tahvil edilmiştir. Her bir zerre toprak, ruhundan, kimliğinden, tarihinden koparılmış, vicdansızca yağmalanmıştır. Plastikten parklar, yeşilimsi orta refüjler, insanı, yayayı, çocuk, kadın, yaşlı ve hastaları dışlayan pavyon ışıklarıyla donatılmış bulvarlar, rastgele kurulmuş alt ve üst geçitler Ankara’nın çirkinleşen yüzünü maskelemeye yetmemiştir.
Toplu taşıma hiçbir dönemde sükunete, rahata ve feraha kavuşmamış, şehir, insan için de, otomobil için de kurgulanmamıştır. Keyfice değişen imar planları zengini daha zengin etmiş, zar zor başını bir çatı altına sokanı mağdur etmiş, iteledikçe itelemiştir. Adalet, en başta çirkinleşen bir şehirde çimentonun ve asfaltın altında ezilmiştir. Tarih muhafaza edilmemiş, muhafaza edilen ise modern restorasyonlarla çirkinleştirilmiştir. Ankara devasa bir oyun parkına dönüştürülmüş, tarih de oyun parkı içinde önemsiz bir detay olarak sergilenmiştir. Ankara’da, yapay ve zorlama Kemalist denemeler dışında ne kültür, ne sanat, ne edebiyat nefes bulamamıştır. Ankara kimseye ilham veremez hale gelmiştir.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü4.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü5.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı
6.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti7.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!8.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı9.'Kıyamet kopacak' diyerek paraları götürmüştü: Sahte peygamber tutuklandı10.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında...

Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...


