İstanbul'da Dünya çapında bir etkinlik!

Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER), üstün zekalı çocukları ailelerini ve eğitimcileri 3 Mayıs'ta biraraya getiriyor.
3 Mayıs'ta İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde etkinlik yapılacak. Etkinliklere Dünya Üstün Zekalılar Birliği Başkanı Prof. Dr. Taisir Subhi Yamin, onur konuğu olarak katacak. TÜZDER Genel Müdürü Tunahan Coşkun'un başkanlığında yürütülecek etkinlikler boyunca dahi çocukların eğitim problemlerine dikkat çekmek ve velileri, eğitimcileri bilgilendirmek amacıyla bir dizi oturumlar gerçekleştirilecek.
DAHİ ÇOCUKLAR ARAMIZDA
Bu yıl üçüncüsü tertiplenen 'Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü' etkinliklerinde 'Üstün Zekalılar Aramızda' temasıyla dahi ve üstün zekalı çocuklara dikkat çekilmesi amaçlanıyor. Bu çerçevede gerçekleştirilecek oturumlarda; 'Üstün Zekalıların Eğitim İhtiyaçları Neler?' 'İki Kere Farklı: Üstün Yetenekli Çocuklarda Özel Öğrenme Güçlüğü Sorunları' 'Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklarda Duygusal Problemler', 'Üstün Zekalıların Eğitiminde Öğretmen Sorunları' 'Üstün Zekalıların Eğitim Programları' başlıklı sunumlar yapılacak.
DÜNYA ÜSTÜN ZEKÂLILAR BİRLİĞİ BAŞKANI DAHİLER İÇİN GELİYOR
TÜZDER'in davetlisi olarak İstanbul'a gelecek olan Dünya Üstün Zekalılar Birliği Başkanı Prof. Dr. Taisir Subhi Yamin, programda eğitimcilere ve velilere iki ayrı sunum yapacak. Prof. Dr. Yarmin, dahi ve üstün zekalı çocukların sergileyecekleri bir dizi etkinliklere de eşlik edecek.
Gün boyu sürecek seminerlerde ayrıca Prof. Dr. Oya Özkardeş, Yrd. Doç. Dr. Ayça Köksal Konik, Dr. Özgür Bolat da birer sunum yapacak.
Etkinlikler boyunca dahi ve üstün zekalı çocuklar kendi buluşlarını sergileyecek. Tasarladıkları robotlarla, karada, denizde ve havada giden araçlarıyla şov sunacak.
CİHAN
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

HÜSEYİN ODABAŞI

RTÜK’ten ATV’ye 8 milyon liralık ceza: ‘Milli duru...

Meslekten ihraç edilen eski hâkim, adliyede sahte ...

TikTok’taki sanal tuzak gerçek infaza dönüşüyor: '...

ABD: Hürmüz Boğazı'nda 53 geminin rotası değiştiri...

Türkiye'den Ukrayna'ya 283 milyon dolarlık silah s...







