Dakikada bir kişinin Korona'dan öldüğü Brezilya'da Bolsonaro'dan ilginç tehdit

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) hükûmetlere yeni tip Koronavirüs'ün yayılımı yavaşlamadan tedbirleri kaldırmama konusunda uyarıda bulunmasının akabinde Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, DSÖ'ye ülkesini örgütten çekme tehdidinde bulundu.

SHABER3.COM

Güney Amerika'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının merkez üssü haline gelen Brezilya, perşembe günü İtalya'yı da geçerek virüs kaynaklı en çok günlük ölü sayısının kaydedildiği ülke oldu.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ise, ekonomik zararın halk sağlığı risklerinden daha ağır olduğunu iddia ederek, sosyal izolasyon tedbirlerini kaldırmakta ısrar ediyor.

DAKİKADA BİR KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR

Folha de S. Paulo gazetesinin ön sayfasında önceki gün "Dakikada bir Brezilyalının hayatını kaybettiği" ve bu noktaya Bolsonaro'nun Covid-19 hakkında 'küçük bir grip' yorumunu yapmasından tam 100 gün sonra gelindiği vurgulandı.

Gazete, "Bunu okuduğunuz sırada başka bir Brezilyalı Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti." diye kaydetti.

Brezilya Sağlık Bakanlığı, son açıklamasında ülkedeki toplam vak'a sayısının 600 bini aştığını ve 24 saat içinde 1.437 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Toplam ölü sayısı 34 bini geçerken Brezilya, ABD ve İngiltere'nin ardından dünya üzerinde Covid-19 kaynaklı ölümlerin en çok yaşandığı ülke haline geldi.

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında günlük vaka ve ölü sayılarındaki artışa rağmen tedbirlerin kaldırılması yönündeki çaba hakkındaki soruya, tedbirleri kaldırmak için kilit kriterin bulaşma oranını yavaşlatmak olduğu cevabını verdi.

Harris, Latin Amerika'daki salgın hakkında 'derinden endişe duyduğunu' belirtti.

BOLSONARO DA TRUMP'IN İZİNDE

Bolsonaro, ilerleyen saatlerde gazetecilere yaptığı açıklamada Harris'in açıklamasına tepki göstererek, 'partizan bir siyasi örgüt' olmayı terk etmedikçe DSÖ'den ayrılmayı düşüneceğini dile getirdi.

Brezilya Devlet Başkanı, ayrıca hidroksiklorokin ilacının etkisine yönelik 'sahte' çalışmaların geri çekilmesinin ardından 'geri döndüğünü' ifade etti. 

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, DSÖ'den ayrıldıklarını ilan etmişti. 
<< Önceki Haber Dakikada bir kişinin Korona'dan öldüğü Brezilya'da... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER