Dalaman'a Rusya'dan sezonun ilk turist kafilesi geldi

Dalaman'a Rusya'dan sezonun ilk turist kafilesi geldi

Rusya'da yaşanan ekonomik krize rağmen Dalaman'a gelen sezonun ilk turist kafilesinde yer alan 497 kişi, ATM/YDA Dalaman Yönetimi tarafından çiçeklerle karşılandı. Turist kafilesini dış hatlar terminalinde karşılayan ATM/YDA Dalaman Genel Müdürü Hamdi Güvenç, 2015 turizm sezonu için hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, "Terminal yönetimi olarak, konuklarımızın ülkemize girişleri ve ülkelerine dönüşlerinden önce en iyi şekilde ağırlanmalarını sağlamak bizim görevimiz. Onları güzel anılarla ülkelerine uğurlamak için tüm kadrolarımızla hazırız." dedi.

Dalaman'a turizm sezonunda gelen Rus uçağının Transero Airlines'e ait olduğunu ve ilk seferini yaptığını da söyleyen Güvenç, "Uçakla 497 yolcu Dalaman'a geldi. Uçak, 524 koltuk kapasitesine sahip olan bir 747 jumbo jet. Bu sene büyük ekonomik kriz yaşayan Rusya'dan gelen ilk uçağın dolu olması, turizm sektörü açısından sevindirici." ifadelerini kullandı. Genel Müdür Güvenç, sezondan önce projeler hazırladıklarını ve yoğun girişimler yaptıklarını belirterek, "Bu yoğun girişimler sonucunda Dalaman bölgesinin Rusya'daki tanınırlığı her geçen gün artmaya devam ediyor. Aylardır yaptığımız yoğun çalışmalar, büyük düşüş yaşanacağı öngörülen Rus pazarından Dalaman'ın fazla etkilenmeyeceğini gösteriyor." şeklinde konuştu.

Hamdi Güvenç, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan destek paketiyle Rusya'dan gelen her uçağa 6 bin dolar verilmesini öngören paket ve tur operatörlerine sağlanan kolaylıkların olumlu etkilerinin görülmeye başladığını vurgulayarak, "Bakanlığımızın aldığı tedbirler ve tur operatörlerinin yoğun çabaları, sektörün desteğiyle Rusya pazarında olumlu gelişmeler yaşanacağına inanıyorum." diye konuştu CİHAN
<< Önceki Haber Dalaman'a Rusya'dan sezonun ilk turist kafilesi geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER