Damardan uygulanan yüksek dozda C vitamini, kanser hücreleri ile savaşıyor


Vücut direncini artırmak için sıklıkla kullanılan C vitamininin dünyanın farklı ülkelerinde kanser tedavisinde de etkili olarak kullanılıyor. C vitamininin belirli bir doza ulaştıktan sonra kanser hücrelerini öldürdüğü ve normal hücrelere zarar vermediğini ifade eden uzmanlar, C vitamininin yüksek dozda damardan uygulanmasını sadece uzman doktorların yapılabileceğini vurguluyor.

Medicana Hastaneler Grubu Onkoloji Koordinatörü Doç. Dr. Mutlu Demiray, damardan uygulanan yüksek dozda C vitamini ile ilgili bilgiler verdi. Yüksek doz C vitamini tedavisinin sadece uzman doktorlar tarafından damardan uygulanarak yapılabileceğini belirten Demiray, "Kış aylarında vücut direncini artırmak için C vitamini almaya özen gösteririz. Savunma sistemimizi güçlendiren C vitamini bizi sadece grip, nezle gibi hastalıklardan korumuyor. Amerika, Avrupa, Japonya başta olmak üzere tüm Uzakdoğu'da kanser tedavisinde de C vitamini yaygın olarak kullanılıyor. Bu ay tıp camiasının en önemli dergilerinden biri olan Scince dergisinde de vitamin C'nin kanser üzerine etkilerini araştıran önemli bir makale yayınlandı. Ardından ise Nature dergisinde ise "Vitamin C tedavisi en zor olan kolon kanseri hücrelerini normal hücrelere zarar vermeden öldürüyor" başlıklı bir haber yayınlandı." şeklinde konuştu.

C vitamininin kanserle ilişkisinin Dr.Hugh Riordan ve Dr.Cameron tarafından ortaya konduğunu söyleyen Doç. Dr. Demiray " İlk hipotezde vitamin C'nin bağ dokusunu güçlendirerek kanser hücrelerinin etrafında güçlü ve aşılması zor bir duvar öreceği aynı zamanda da bağışıklık sistemini güçlendirerek kanseri yenebileceği düşünülmüş. Ancak laboratuvar çalışmalarında Vitamin C nin belirli bir doza ulaştıktan sonra kanser hücrelerini öldürdüğü ancak normal hücrelere zarar vermediği görülmüş." ifadelerini kullandı.

Sadece şekerle beslenebilen ve şekeri yaklaşık 200 kat fazla kullanan kanser hücrelerinin şekerle vitamin C'yi ayırt edemediğini söyleyen Demiray, damardan yüksek dozda vitamin C uygulandığında kanser hücrelerinin vitamin C'ye saldırdıklarını ve içine aldıklarını belirtiyor. Vitamin C'nin kanser hücreleri içinde bir Truva atı olduğuna değinen Demiray, bu şekilde vitamin C'nin direkt kanser hücrelerinin ölümüne neden olduğunu da sözlerine ekliyor.

Yüksek doz C vitamini tedavisi tek başına bir tedavi olmadığını, C vitamininin kemoterapi ilaçlarıyla birlikte çok daha etkili olduğunu anlatan Demiray, ağızdan alınan C vitamininin kanseri tedavi etmediği gibi ilerlemesine neden olacağını söyledi. Demiray şu ifadeleri kullandı: "Yüksek doz vitamin C tedavisi sadece ve sadece damardan uygulanarak yapılabilir. Ağızdan yüksek dozda tedavi olmaz. Hastanın boyu, kilosu alınarak beraberinde uygulanacak tedaviye göre doz belirlenerek tedavi başlanır. Tedavinin aşamasına göre tedavi dozlarında değişiklik gerekir. Bu tedavi için bilgi ve deneyim önemli."









































CİHAN
<< Önceki Haber Damardan uygulanan yüksek dozda C vitamini, kanser hücreleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER