Suudi Arabistan'dan Anadolu Ajansı ve TRT kararı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Nisan 13 2020
Paylaş
X Post
Suudi Arabistan yönetimi, Anadolu Ajansı (AA) ve TRT Arapça'nın internet sitelerine erişime engel getirdi.
Suudi Arabistan yönetimi, Anadolu Ajansı (AA) ve TRT Arapça'nın internet sitelerine erişime engel getirdi.
Ülkede bu sitelere girmeye çalışanlar, "Özür dileriz, bu site Enformasyon Bakanlığı'nın kurallarına aykırıdır” mesajıyla karşılaşıyor.
Konuyla ilgili Suudi Arabistan’dan resmi bir açıklama yapılmazken bazı sosyal medya aktivistleri bu durumu basın ve ifade özgürlüğü ihlali olarak nitelendirdi.
"Basın ve ifade özgürlüğü ihlali”
Cenevre merkezli Gazetecileri Destekleme Komitesi, Suudi Arabistan'ın Türk basın kuruluşlarına ait internet sitelerine getirdiği sansürü kınadı.
Komitenin açıklamasında, gazetecilere ve basın kuruluşlarına yönelik ihlallerin, siyasi baskılar için bir araç olarak kullanılmaması gerektiği söylendi.
Konuyla ilgili aboneleriyle bir haber servis eden Anadolu Ajansı, Suudi Arabistan’da yaşanan gelişmeleri haber ve analizleriyle kamuoyuna tarafsız bir şekilde yansıttığını belirtti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in oğlunun ifadesi ortaya çıktı2.İran'a yeni tehdit: Anlaşmayı kabul etmezlerse bütün elektrik santralleri ve köprüleri vuracağız3.Lavrov: ABD, İran operasyonuyla Hürmüz Boğazı üzerinden petrol akışını kontrol altına almak istiyor4.Sim kartı itirafı: Eski Tunceli valisinin korumasının ifadesi ortaya çıktı5.ABD'de silahlı saldırı: 8 çocuk öldürüldü

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER












