"Danışman öğretmen listesi gizli hazırlandı; isimler bir sendika üyesi"



Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Mahmut Mollarecep, danışman öğretmen eğitimi seminerlerine katılacakların listesinin çok hızlı ve gizli bir şekilde belirlendiğini, açıklanan isimlerin de ekseriyetle bir sendikaya üye olduğunu söyledi. Bu duruma tepki gösteren Mollarecep, "Eşitlik ve tarafsızlık ilkelerine aykırı yapılan bu keyfi, yanlı ve adaletsiz uygulama ile öğretmenler arasında iç barışı bozulmakta ve gereksiz gruplaşmalara neden olunmakta ve ötekileştirilerek hakları gasp edilen öğretmenler mağdur edilmektedir." dedi.

Mollarecep, yaptığı açıklamada, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak yeni atanan öğretmenler ve danışman öğretmenlerin listesinin yayınlandığını söyledi.

"LİSTE ACELE VE GİZLİ HAZIRLANDI"

Listenin acele bir şekilde hazırlandığının altını çizen Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şube Başkanı, şunları kaydetti: "Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün 30.12.2015 tarihli yazısında, birtakım kriterler sıralanarak bir haftalık süre içerisinde (nasıl yapılacağından bahsedilmeksizin) öğretmenlerin tespit edilmesi ve bakanlığa gönderilmesi istemiştir. Yangından mal kaçırırcasına kısa bir süre içerisinde, başvuru alınmaksızın sübjektif değerlendirmelere açık yapılan tespitle belirlenen isimler, il milli eğitim müdürlükleri tarafından alelacele bakanlığa gönderilmiştir. Ardından aynı genel müdürlüğün 07.01.2016 tarihli yazısında, zaten özensiz hazırlanmış, altyapısı zayıf bir önceki yazı hakkında düşülen tereddütleri gidermek amacıyla düzeltmeler yapılmıştır. Sendikaların bu süreçte yazının tüm öğretmenlere duyurularak başvuru alınmasını talep etmesi üzerine aynı genel müdürlüğün verdiği cevabi yazıda, konu ile ilgili mevzuatın tamamlanamadığı itiraf edilmiş ve teselli içerikli, ortaya karışık bir savunma yapılmıştır. Ne zaman ve nerede yapıldığı açıklanmayan, kimlerin hangi usullerle seçilerek katıldığı bilinmeyen bir şekilde 'Aday Öğretmen Eğitici Eğitimi Kursu' düzenlenerek il formatörleri yetiştirilmiştir."

"HAK GASPI EDİLEN ÖĞRETMENLER MAĞDUR EDİLİYOR"

"22-29 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılan 'Danışman Öğretmen Eğitimi Seminerleri'nin katılımcı listesi yayınlandığında çalışmaların neden çok hızlı ve çok gizli yürütüldüğü daha iyi anlaşılmıştır." diyen Mahmut Mollarecep, şöyle devam etti: "Zira birçok ilde hazırlanan listeler incelendiğinde, danışman öğretmenlerin ekseriyetin hükümete yakınlığı ile bilinen bir sendikaya üye olanlardan seçildiği görülmektedir. Hatta bazı illerde 30.12.2015 tarihli yazıda belirtilen kriterleri taşımayan kişilerin de danışman öğretmen olarak seçildikleri ve seminere katıldıkları duyumları gelmektedir. Eşitlik ve tarafsızlık ilkelerine aykırı yapılan bu keyfi, yanlı ve adaletsiz uygulama ile öğretmenler arasında iş barışı bozulmakta ve gereksiz gruplaşmalara neden olunmakta ve ötekileştirilerek hakları gasp edilen öğretmenler mağdur edilmektedir."

"ÜYELERİMİZ DAVA AÇABİLİR "

Mollarecep, danışman öğretmenlikten bahseden bir tek mevzuatın 17 Nisan 2015 tarihli Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde olduğuna değinerek, "Bunun dışında danışman öğretmenlerin özellikleri, belirlenmesi, eğitimleri, görev ve sorumlulukları ile kazanımları hakkında yayımlanmış hiçbir mevzuat yoktur." dedi.

Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şube Başkanı, üyelerinin yapılan hatalı işlemlerin iptali ve maddi-manevi mağduriyetlerinin giderilmesi için dava açabilecekleri hatırlatmasını yaptı.

CİHAN
<< Önceki Haber "Danışman öğretmen listesi gizli hazırlandı; isimler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER