"Danıştay, Ayasofya'nın müze statüsü kararını iptal etti" iddiası
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 8 2020
Paylaş
X Post
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükûmetinin gayri resmi yayın organı Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Danıştay'ın oy birliğiyle Ayasofya hakkında verilen 'müzeye çevrilmesi' kararının hukuka aykırı olduğunu değerlendirdiğini iddia etti. Müderrisoğlu'na göre karar yazım safhasında.
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) kurduğu medya havuzunun amiral gemisi Sabah'ın Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Danıştay'ın oy birliğiyle Ayasofya hakkında verilen "müzeye çevrilmesi" kararının hukuka aykırı olduğunu değerlendirdiğini iddia etti.
NTV'nin canlı yayınında konuşan Müderrisoğlu, "Danıştay 10'uncu Dairesi bu konunun hukuken sağlam hukuki argümanlar üretilerek ve konunun esasına girilerek konunun çözülmesinden yana irade sergiledi. Bunun altını çizelim." dedi.
DANIŞTAY KARARI YAYIMLAMADAN YANDAŞ KALEM AÇIKLADI
Müderrisoğlu şöyle devam etti: "Yani bu konuda idarenin yetkisi vardır ya da yoktur konusu siyasetin ve günlük polemiğin bir başlığıdır. Bunun da açıklanabilir, karşı çıkılabilir, onaylanabilir argümanları vardır, ancak ben Danıştay'dan edindiğim izlenimi söyleyeyim ki esasına bu konunun girerek bunu reddetmelisiniz. Bu idari tasarruftur.
Bu konuda kararı da oluşturdu. İdari yargılama usulü bu kararın 15 gün içerisinde yayınlanmasına amir. Dolayısıyla o karar yayınlandığından itibaren de çok somut sonuç ifa edecek. Benim öğrendiğim, buradan kamuoyuyla da paylaşayım. Umarım da yanılmam. Oy birliğiyle bir karar tesis edildiği.
Dolayısıyla da Ayasofya'nın statüsü ile tartışmaların kökten ortadan kaldırabilecek; en azından hukuki nitelikte bir karar olduğu yönünde. Altını çizeyim bu kararın oy birliğiyle alındığı yönünde duydum.
Bakanlar Kurulu kararı ile Ayasofya'nın statüsünün değiştirilmesine ilişkin kararın uygulanabilir olmadığı hususundaki argümanların sağlam bir şekilde ortaya konulacağı kanaatindeyim. Sonuçta Ayasofya'nın statüsü cami statüsüdür.
Danıştay, Ayasofya'nın statüsünün değiştirilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararında hukuka uyg
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Uşak'ta Tutuklu Belediye Başkanı Yalım'ın Şirketlerine Ait 26 Araç TMSF Tarafından Satışa Çıkarıldı2.İmralı'da Tutuklu Abdullah Öcalan'ın Ailesiyle Görüşme Fotoğrafı Kamuoyuna Paylaşıldı3.Etimesgut Belediye Başkan Vekilliği Seçimi Yeni Parti'den Tepki Çekti4.TBMM'de Bahçeli'den Özel'e Milletvekili Sayısı Sorusu5.TBMM'de Çerçeve Yasa Teklifi Kabul Edildi: 468 Evet, 88 Hayır Oyu
6.Eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy Davasında Avukat Vekillikten Çekildi7.Afyon hapsinden günümüze8.Silivri'de Tutuklu İBB Başkanı İmamoğlu'ndan 'Çerçeve Yasa'ya Destek Açıklaması9.DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: 'Çerçeve Yasa Kürtleri Hukuka Dahil Etmenin İlk Adımıdır'10.Mahkeme Kararıyla KHK'lı Eski Astsubayın Gazilik Hakkı Tescillendi

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Uşak'ta Tutuklu Belediye Başkanı Yalım'ın Şirketle...

İmralı'da Tutuklu Abdullah Öcalan'ın Ailesiyle Gör...

Etimesgut Belediye Başkan Vekilliği Seçimi Yeni Pa...

TBMM'de Bahçeli'den Özel'e Milletvekili Sayısı Sor...

TBMM'de Çerçeve Yasa Teklifi Kabul Edildi: 468 Eve...






