Danıştay'dan çok önemli karar
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Haziran 11 2015
Paylaş
X Post
Türk Eğitim Sen tarafından, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin bazı maddelerinin iptali istemiyle açtığı dava sonuçlandı.

Danıştay, görevden alınan 8 bin 403 okul müdürünün görevine dönmesinin kapısını açtı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı o günlerde yaptığı açıklamada 16 bin 553 okul müdürü için puanlama yapıldığını, 8 bin 150'sinin başarılı olduğunu, 8 bin 403'ünün ise başarısızlık sebebiyle görevden alındığını bildirmişti.
Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, Milli Eğitimin'in okul müdürlerine puan verdiği Ek-1 formunun objektif kıstas öngörmediği gerekçesiyle iptal edildiğini dile getirdi. Yönetmeliğin 10. maddesinin 9. fıkrasında, “Müdür görevlendirmesi yapılan eğitim kurumlarına müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmeleri yeni görevlendirilen müdürün inhası, il milli eğitim müdürünün teklifi ve valinin onayı ile yapılır.” denildiğini hatırlan Gümüş, şunları kaydetti: “Danıştay İDDK kararının gerekçesinde; 652 sayılı KHK ile yöneticilerin görev süresi dört yıl olarak belirlenmişken, her yeni müdür görevlendirmesi yapılan eğitim kurumunda dört yıllık görev süresini doldurup doldurmadığına bakılmaksızın yeni görevlendirilen müdürün inhası, il milli eğitim müdürünün teklifi ve valinin onayı ile yeni müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmelerinin yapılmasının 652 sayılı KHK’deki düzenlemeler aşılarak dört yıllık görev süresi dolmayan müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarının görevlerinin sonlandırılması sonucunu doğuran düzenlemede hukuka uyarlık bulunmadığı belirtilmiştir.” diye konuştu.
KRİTERLERİN OBJEKTİF OLMADIĞI BELİRTİLDİ
Yönetmeliğin 23. maddesinin 1. fıkrasında da madde hükmünde objektif kıstas öngörülmediğini belirten Gümüş, şöyle devam etti: “Danıştay tarafından, takdir yetkisine mutlak ölçüde bir etki kazandırması, hiçbir değerlendirme kriterine yer vermeyerek hukuka uygunluk denetiminin etkinliğini daraltması, kariyer ve liyakat ilkelerinin gözetilmemesi, ayrıca adayların görevlendirmelerden haberdar olmasını sağlayacak duyuruya yer vermeyerek g
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.270 kişiyi taşıyan yolcu gemisi Akdeniz'de battı2.Girne'den Mersin'e yolcu taşıyan gemi alabora oldu: 7 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi aranıyor3.İzlanda AB'ye katılmaya 'hayır' dedi4.Korkutan kazada ihmal iddiası: 'Su alıyor dedik, bir şey olmaz dediler'5.'Babaanne Modu' kurtuluşumuz olabilir mi?
6.AKP'li Tayyar'a göre iktidar rahatsız: 'DEM Parti zapturapt altına alınmalı'7.Derin darbe8.Dünya Rusya-NATO savaşını tartışıyor: The Telegraph'tan 6 senaryo9.Güney Afrika’dan UAD’ye yeni dosya: Filistinlilerin hakları yok ediliyor10.KKTC'deki gemi kazasında son durum: 8 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi kayıp

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ESRA BÜYÜKCOMBAK

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER










