Danıştay'dan şoke eden karar!

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Perşembe, Mayıs 9 2019
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en hassas tesislerinden biri olan Tank-Palet Fabrikası'nı ocak ayında Ethem Sancak'a ihalesiz ve bedelsiz devretmişti. Erdoğan'ın kararını Danıştay'a götüren Türk Harb-İş sendikası aldığı cevapla şaşkına döndü. Danıştay, "otoyol, köprü ve baraj gibi Tank-Palet Fabrikası da özelleştirilebilir" diyerek yürütmeyi durdurma talebini reddetti.
Danıştay 13'üncü Dairesi, ülke güvenliği için stratejik önem taşıdığı belirtilen Tank-Palet Fabrikası'nın otoyol, baraj ve gölet gibi varlıklardan farkı olmadığı gerekçesiyle özelleştirilmesinin durdurulmasına gerek olmadığına karar verdi.

Türk Harb-İş Sendikası Başkanı Bayram Bozal, “Tank-Palet'in otoyolla bir tutulması bizi üzdü.” dedi.

SENDİKA DANIŞTAY'A İKİ DAVA AÇTI

Tank-Palet Fabrikası'nda örgütlü Türk Harb-İş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tank-Palet Fabrikası'nın Ethem Sancak ve ortağı Katar silahlı kuvvetlerine devredilmesine dönük kararının yürütmesinin durdurulması ile tümden iptali için Danıştay'a iki ayrı dava açtı.  

Sendika dava dilekçesinde, Cumhurbaşkanının özelleştirme kararı alma yetkisi olmadığını, yetki tecavüzü sebebiyle özelleştirmenin hukuka aykırı olduğunu belirtti. 

YÜRÜTMEYİ DURDURMA TALEBİ

Dilekçede ayrıca, askeri fabrika ile kuvvet komutanlıkları arasında hiçbir fark olmadığı, özelleştirmenin milli güvenliği zafiyete uğratacağı, fabrikanın yabancı şirketlerin eline geçmesini mani olacak bir teminatın bulunmadığı ikazı yapılarak yürütmenin durdurulması talep edildi.

BMC'nin yüzde 50'sini Katar ordusuna satan Ethem Sancak (sağda), AKP lideri Erdoğan'ı Tank-Palet Fabrikası'nın bulunduğu Sakarya Arifiye'de böyle karşılamıştı.
 
ÖZELLEŞTİRMEYE AYKIRI DEĞİL 

Davalı C

Bu haberler de ilginizi çekebilir