Vakıf üniversiteleri hakkında karar

Danıştay, SGK'nın vakıf üniversiteleri ile sözleşme yenileme kararını iptal etti. Danıştay'ın kararı uygulamaya girdiğinde hasta mağduriyetlerinin de ortadan kalkması gerekiyor.

Vakıf üniversiteleri hakkında karar

DANIŞTAY'DAN İYİ HABER

Danıştay, SGK'nın vakıf üniversiteleri ile sözleşme yenileme kararını iptal etti. Bazı vakıf üniversitesi hastaneleri ile sözleşme yenilemek istemeyen SGK, bu hastanelerdeki doktorların 'Medula provizyon' sistemi üzerinden girişlerini kapatmış; bu da hastalara yazılan reçetelerin SGK tarafından karşılanmamasına sebep olmuştu

"HASTALAR MAĞDUR EDİLDİ"

Medula provizyon sistemi kapatılan kurumlardan biri olan Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi avukatı Yüksel Cora, Danıştay kararının birkaç gün içinde SGK'ya tebliğ edilmesini beklediklerini söyledi. Özgür Düşünce gazetesine konuşan Cora, SGK'nın Danıştay'ın kararını uygulaması için önünde 1 aylık süre olduğunu söyledi. Hastaların mağdur olduğuna dikkat çeken Cora, yürütmeyi durdurma kararının bir an önce uygulanması gerektiğine vurgu yaptı.

SGK'nın 24 Aralık 2015'te kurumla hizmet protokolü bulunan vakıf üniversitelerine yönelik kararı ile birçok hasta mağdur olmuştu. Danıştay'ın SGK'nın sadece duyuru yoluyla yaptığı sözleşme yenileme kararını iptal etmesi en çok hastaları sevindirdi.


<< Önceki Haber Vakıf üniversiteleri hakkında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER