DAP İdaresi'nin desteklediği Arpaçay Gençlik Merkezi tamamlandı


Kars'ın Arpaçay ilçesinde kaymakamlık tarafından projelendirilen ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın finanse ettiği ödenekle yapımı gerçekleştirilen Gençlik Merkezi hizmet binası tamamlandı.

Arpaçay Kaymakamlığı, atıl durumdaki öğretmenevi binasının Gençlik Merkezi'ne dönüştürülmesi projesini destekleyerek, gençlerin sosyal yaşamlarına canlılık kazandırmasını ve gençlerin mutluluğunu artırarak onların kötü alışkanlıklardan korunması için çalışıyor.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, şunları kaydetti: "SESKAP projeleri, aynı zamanda, sınır ilçelerindeki ekonomik ve sosyal hayata canlılık kazandırmayı amaçlıyor. İdare olarak, ne kadar hizmet üretebilirsek, o kadar bahtiyar oluyoruz. Modern bir tesisi ilçeye ve gençlerin hizmetine sunmaya vesile olduğumuz için mutluyuz. Program kapsamında, iki grup halinde 25 projeye destek verdik. Projelerin birçoğu tamamlandı veya tamamlanmak üzere. Söz konusu destekler bu yıl dda devam edecek. İdarenin kuruluşundan bu yana bölgede sosyal projeler başta olmak üzere çok önemli hizmetler gerçekleştirdik."

Sınır ilçelerini daha yaşanabilir kılmak için toplam 25 projeye 12 milyon 969 bin lira kaynak tahsis ettiklerini hatırlatan Demir, şöyle konuştu: "Bu projeler, öncelikli problemlere müdahale etmeyi amaçlıyor. Gençlerin istismara ve kötü alışkanlıklara maruz kaldığı birçok problem var. Bu merkezler çocuklarımızın bu tür sıkıntılarıyla ilgilenecek. Teknolojik gelişmelerden faydalanmak ve sürdürülebilir kalkınma için şehirde ne varsa ilçe ve köylerde de o olmalı. Gençlerin ve özellikle öğrencilerin okul saatleri dışındaki zamanlarını verimli geçirmelerine yönelik hazırlanan merkezde, internet bağlı bilgisayar sınıfı, müzik atölyesi, spor salonu, akıllı tahtaların olduğu derslikler, fen laboratuvarı ve satranç ve zeka oyunlarının oynandığı kafeterya bulunuyor." CİHAN
<< Önceki Haber DAP İdaresi'nin desteklediği Arpaçay Gençlik Merkezi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER