Darbe girişimi sonrası tutuklanan erlerin aileleri perişan

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Eylül 8 2016
Darbe girişimi iddiasıyla tutuklanan er ve erbaşların aileleri Silivri Cezaevi önündeki kaygılı bekleyişlerini sürdürüyor. 10 gündür çocuklarını göremeyen anne ve babaların dayak ve işkence iddiaları nedeniyle kaygılandığı belirtildi.
Darbe girişimi sonrası tutuklanan erlerin aileleri perişan


Cumhuriyet'gazetesindeki habere göre, aileler, “Vatan hainleriyle aynı muameleyi görüyor bizim çocuklarımız, bu zorumuza gidiyor. Darbe olduğunu telefondan, televizyondan öğrendiler. Bir an önce evlatlarımızı bize versinler” diyor. Aileler en çok da çocuklarının cezaevinde “işkence görüp görmediğini” merak ediyor.

Darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz akşamı, üst rütbelilerin emriyle birliklerinden çıkan onlarca er ve erbaş tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

Erbaş Burak Şengül’ün eşi Sultan Şengül eşini darbe teşebbüsünün gerçekleştiği gün gündüz gördüğünü belirterek komutanın eşini arayarak "Tatbikat var, gel" dediğini kaydetti. Eşinin akşam saat 23.00 gibi kendisini aradığını dile getiren Şengül eşinin "Neler oluyor, biz anlamıyoruz" dediğini belirtti. Şengül, “Avukatlarla konuştuk, 40-50 bin lira istediler, o parayı verecek gücümüz yok. 10 gündür görmüyoruz, bu haftada görüşler kapalı. Çıkana kadar da bekleyeceğiz, buradayız” dedi. Eşinin içeride işkence görüp görmediğini merak ettiğini belirten Şengül bizden bilgi almaya çalıştı.

5 gündür arabada

Yola çıkılamayacak kadar kötü bir araba ile Kilis’ten İstanbul’a gelen Şükrü Esoğlu, oğlu Kadir Esoğlu’nun henüz 20 yaşında ‘darbenin ne olduğunu bile bilmeyen bir çocuk’ olduğunu belirtti. Esoğlu oğlunun İstanbul’da bir haftalık asker olduğuna değinerek şöyle konuştu:

“Çocuğumuzdan darbe gecesinden sonra bir haber alamadık. 3 gün sonra emniyetten aradılar, ‘Oğlunuz cezaevinde tutuklu’ diye. Benim çocuğum niye cezaevine düşsün ki ne yaptı? Terör örgütü ile hiçbir bağlantısı yok. Haber alamıyoruz. 5 gündür arabanın içinde yatıyoruz. Kimse bir şey demiyor. Bırakacaklar mı, tutacaklar mı, yoksa idam mı edecekler? Çocuğum ne zaman buradan çıkar birliğine gider ben o zaman buradan giderim. Gidip gelme gücümüzde yok. Borç alıp geldik.”

"Ekmeği zor buluyoruz"
<

Bu haberler de ilginizi çekebilir