Darbe girişiminin arkasında kim var?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 28 2016
'15 Temmuz darbe girişiminin arkasında kim var? ' sorusuna cevap arayanlardan birisi de Birikim Dergisi Genel Yayın yönetmeni Ömer Laçiner. Kendisi de Kara Harp Okulu Mezunu olan Laçiner'e göre 'darbe girişiminin arkasında cemaat var' demek oldukça zor .

Birikim Dergisi Genel Yayın yönetmeni Ömer Laçiner'in son yazısında Darbe Girişimi ile ilgi kamuoyunda konuşulan iddiaları analiz ediyor. Darbe girişimi ile ilgili bir şey söylemenin ortama egemen toz dumanın ve muğlaklıktan dolayı zor olduğunu vurgulayan Laçiner'e göre bütün siyasi partiler Doğu Perinçek'in söylediklerinin arkasından gidiyor.
İşte Ömer Laçiner'in değerlendirmesi
Bir İhtimal Daha Var mı? - BİRİKİM
Aradan bir haftayı aşkın süre geçmiş olmasına rağmen, 15 Temmuz darbe girişimine dair bilgilerimiz olup bitenin mantıklı bir açıklamasını yapabilmek için hâlâ çok yetersiz. Ayrıca, vakanın birinci derecede aktörleri tarafından anlatılanlar ciddi çelişkiler, büyük boşluklar ve soru işaretleri ile yüklü. Ancak, daha bir darbe girişimi ile karşı karşıya olduğumuzu fark ettiğimiz andan itibaren, bu girişime karşı çıkan dindar muhafazakârından solcu-“laik” olanına, HDP’den MHP’ye uzanan çok geniş bir yelpazede bu girişimin Fethullah Gülen cemaati(nin ordu içi örgütlenmesi) tarafından planlanıp yürütüldüğü iddiası, tartışılması gerekmez kesinlikte bir gerçek, bir hüküm olarak kabul edildi, benimsendi.
Darbe girişiminin hemen ertesinde yazdığım konuyla ilgili yazıda bu peşin hükmün doğruluğundan kuşku duyduğumu belirttim. Ordu içinde mevcut Cemaatçi “yapı”nın, rütbeli kişilerin bu girişime mutlaka katılmış olduklarını kanıt gerektirmeksizin kabul edebiliriz. Ama bu katılımın darbe girişimini ülke çapında örgütleyebilme, genel planlama ve stratejisini belirleme ve yönetme düzeyinde olduğu iddiası hiç inandırıcı gözükmüyor. Bu iddiayı darbe girişiminin birinci derecede hedefi ve mağduru durumundaki AKP’nin yetkili ve sözcülerinden çok daha ısrarlı ve kesin ifadelerle ileri süren Vatan Partisi odaklı çevre ve kişilerin argümanları mantık ve izan sınırlarını aşan abartmalarla yüklü.
Bu partinin önde gelen yönetici
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı3.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi4.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı5.İran protesto: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest
6.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı7.Emniyet Müdürü, eşine, şöförlü çakarlı araç tahsis etmiş!8.Halep'te gerilim! Valilik binası insansız hava aracıyla vuruldu9.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!10.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







