Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı, Euroleague'deki ilk maçına çıkacak


Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı, bu sezon ilk defa mücadele edeceği Euroleague'deki ilk maçında 15 Ekim Perşembe akşamı saat 21.00'de İtalya temsilcisi Dinamo Banco di Sardegna Sassari'yi Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda konuk edecek.

Tarihindeki ilk Euroleague maçına çıkmaya hazırlanan Darüşşafaka Doğuş'un başantrenörü Oktay Mahmuti, takımın Euroleague yolculuğuna galibiyetle başlamak istediklerini söyledi ve basketbol severleri Daçka'ya destek vermek için Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'na çağırdı.

Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı, bu sezon ilk defa mücadele edeceği Euroleague'deki ilk maçında 15 Ekim Perşembe akşamı saat 21.00'de İtalya temsilcisi Dinamo Banco di Sardegna Sassari'yi Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda konuk edecek. Aralarında Ender Arslan, Semih Erden, Marcus Slaughter, Manuchar Markoishvili, Emir Preldzic, Reggie Redding ve Milko Bjelica'nın da yer aldığı flaş transferlerle sezona giriş yapan ekip, Euroleague yolcuğuna galibiyetle başlayarak, eleme gruplarından çıkma yolunda ilk adımı atmayı amaçlıyor.

Maç öncesinde açıklamalarda bulunan Darüşşafaka Doğuş Basketbol Başantrenörü Oktay Mahmuti, Euroleague'de kalıcı olmak istediklerini belirterek, "Darüşşafaka Doğuş kulübünde görevli herkes ilk kez Euroleague'de oynayacağı için tatlı bir heyecan ve keyif yaşıyor. Biz de bunun sorumluluğunu taşıyoruz. Euroleague'de kalıcı olma hedefiyle yola çıktık. Bunun zor olacağının da bilincindeyiz. Herkesin saygı gösterdiği bir takım olmak istiyoruz. Bu konuda da kendimize güvenimiz tam. Bu haftaki rakibimiz Dinamo Sassari geçen sezonun İtalya şampiyonu ve son yıllarda yukarı doğru ivme kazanan bir takım. Kadrosunda üst düzey Euroleague tecrübesine sahip oyuncular bulunduruyor. Ama kendi seviyemizi de biliyoruz ve perşembe akşamı galip gelmek için her şeyimiz ortaya koymaya hazırız. Tüm basketbol severleri bize destek olmak için Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'na bekliyoruz." diye konuştu.

Darüşşafaka Doğuş - Dinamo Banco di Sardegna Sassari maçının biletleri biletix.com üzerinden ya da maç günü Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nun gişelerinden alınabiliyor.

Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takım Kadrosu
Oyuncu Boy Mevkii Yaş Uyruğu
Jamon Gordon 1.91 G 31 ABD
Ender Arslan 1.90 G 32 Türkiye
Mehmet Yağmur 1.87 G 28 Türkiye
Doğuş Özdemiroğlu 1.91 G 19 Türkiye
Reggie Redding 1.96 G 27 ABD
Serhat Çetin 1.98 G/F 29 Türkiye
Manuchar Markoishvili 1.96 G/F 29 Gürcistan
Emir Preldzic 2.06 F 28 Slovenya/Türkiye
Luke Harangody 2.01 F 27 ABD
Metin Türen 2.06 F 21 Türkiye
Milko Bjelica 2.07 F 31 Sırbistan
Erwin Dudley 2.05 F/P 34 ABD
Samet Geyik 2.06 F/P 22 Türkiye
Marcus Slaughter 2.05 P 30 ABD
Semih Erden 2.13 P 29 Türkiye
Oğuz Savaş 2.13 P 28 Türkiye
CİHAN
<< Önceki Haber Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı, Euroleague'deki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER