Darüşşafaka Doğuş, Euroleague'de Maccabi FOX Tel Aviv'e konuk olacak

Darüşşafaka Doğuş, Euroleague'de Maccabi FOX Tel Aviv'e konuk olacak

Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı, bu sezon ilk defa mücadele ettiği Euroleague'deki beşinci maçında, yarın akşam Türkiye saati ile 21.15'te İsrail temsilcisi Maccabi FOX Tel Aviv'e konuk olacak.

Euroleague'deki ilk dört maçından bir galibiyet, üç mağlubiyetle ayrılan Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı, aynı puana sahip olduğu rakibi karşısında ilk deplasman galibiyetini almak için mücadele edecek. Darüşşafaka Doğuş'un dördüncü sırada bulunduğu grupta, Maccabi FOX Tel Aviv averajla beşinci durumda bulunuyor.

Maç öncesinde açıklamalarda bulunan Darüşşafaka Doğuş Basketbol Başantrenörü Oktay Mahmuti, deplasman galibiyetlerinin gruptan çıkmak adına büyük önem taşıdığının altını çizerek, "Euroleague'de gruptan çıkmak için deplasmanda kazanılacak bir maçın değeri büyük. Maccabi geleneksel olarak güçlü bir takım fakat zor bir dönemden geçiyor. Bu hafta başı antrenör değişikliği yaşadılar. Genelde bu tip değişiklikler takımda pozitif bir silkelenme yaratabilir. Biz kendi işimize bakacağız ve bu zor deplasmanda galip gelmeye çalışacağız. Alacağımız bir galibiyet bize sonrası için avantaj getirecek." ifadelerini kullandı.

Darüşşafaka Doğuş'un milli yıldızı Semih Erden de Maccabi maçının tur için çok önemli olduğunu söyledi. Kendileri için zor geçecek bir deplasman maçı oynayacaklarını da belirten Semih Erden, "Maccabi taraftarının basketbol bilgisi çok iyi. Sahadaki herkes üzerine kurdukları baskı ile oyunu etkilemeye çalışırlar. Avrupa basketbolunun geleneğe sahip güçlü takımlarından biri olarak bunu yapmaları da anlaşılır bir durum. Aynı zamanda bizim için çok kritik bir maç. Euroleague'de Top 16'ya çıkmak istiyorsak bu maçı kazanmalıyız. Bu dönemde bize ilaç olacak bir deplasman galibiyetine ihtiyacımız var. Bu deplasmanı lehimize çevirerek o ilacı bulacağız. Ben de sahada daha iyi bir oyuncu olmak için çok çalışıyorum. Bunun karşılığını da alıyorum. Sahada sorumluluğu taşıyabilecek oyunculardan biriyim. Bu sorumluluğu almaya da hazırım." diye konuştu.

Maccabi FOX Tel Aviv – Darüşşafaka Doğuş maçı yarın TSİ 21.15'te başlayacak ve NTV Spor'dan naklen yayınlanacak.

Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takım kadrosu

Oyuncu Boy Mevkii Yaş Uyruğu
Jamon Gordon 1.91 G 31 ABD
Ender Arslan 1.90 G 32 Türkiye
Mehmet Yağmur 1.87 G 28 Türkiye
Doğuş Özdemiroğlu 1.91 G 19 Türkiye
Reggie Redding 1.96 G 27 ABD
Scottie Wilbekin 1.88 G 22 ABD
Serhat Çetin 1.98 G/F 29 Türkiye
Manuchar Markoishvili 1.96 G/F 29 Gürcistan
Emir Preldzic 2.06 F 28 Slovenya/Türkiye
Luke Harangody 2.01 F 27 ABD
Metin Türen 2.06 F 21 Türkiye
Milko Bjelica 2.07 F 31 Sırbistan
Erwin Dudley 2.05 F/P 34 ABD
Samet Geyik 2.06 F/P 22 Türkiye
Marcus Slaughter 2.05 P 30 ABD
Semih Erden 2.13 P 29 Türkiye
Furkan Aldemir 2.07 P 24 Türkiye
Oğuz Savaş 2.13 P 28 Türkiye
CİHAN
<< Önceki Haber Darüşşafaka Doğuş, Euroleague'de Maccabi FOX Tel Aviv'e... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER