Darüşşafaka Doğuş, Euroleague maçlarını Volkswagen Arena'da oynayacak


Bu sezon ilk defa Euroleague'de mücadele eden Darüşşafaka Doğuş, Euroleague'deki maçlarını basketbol için özel olarak yeniden düzenlenen Volkswagen Arena'da oynayacak. Darüşşafaka Doğuş'un Volkswagen Arena'da ağırlayacağı ilk rakip ise 5 Kasım Perşembe akşamı konuk edeceği güçlü Rusya temsilcisi CSKA Moskova olacak.

Bugün Volkswagen Arena'da yapılan düzenlemeler basın mensuplarına gösterildi. Volkswagen Arena'da, Darüşşafaka Doğuş'un Avrupa maçları için soyunma odaları ve NBA'le aynı teknik özelliklere sahip LED scoreboard gibi eklemeler ve düzenlemeler yapıldı. Maslak'taki UNIQ kompleksinde yer alan salon, maçlar öncesinde özel portatif parke, pota ve tribünler yerleştirilerek Euroleague standartlarında bir basketbol sahasına dönüştürüldü.

AİLELER VE ÇOCUKLAR İÇİN KONFORLU BİR BASKETBOL İZLEME DENEYİMİ

Bu arada Maslak'taki UNIQ kompleksinde yer alan Volkswagen Arena, hem kolay ulaşılabilir konumu hem de yeme-içme ve kültür-sanat mekanları ile aynı komplekste yer alması nedeniyle İstanbul'daki basketbol severlere ve özellikle ailelere, çocuklara ve kadınlara alıştıklarından çok daha keyifli ve konforlu bir deneyim vadediyor.

Volkswagen Arena'nın içinde bulunduğu UNIQ, Maslak'ta, İstanbul'un ulaşıma kolay bir bölgesinde yer alıyor. Metro, otobüs gibi toplu taşıma araçlarına oldukça yakın olan Volkswagen Arena'ya ulaşım için birçok alternatif bulunuyor. Böylece iş çıkış saatlerinde bile maça yetişmek ve yine metro ile dönüş yapabilmek mümkün oluyor. Öte yandan Volkswagen Arena'ya otomobilleriyle gelenler UNIQ'in 1200 araç kapasiteli, ücretli otoparkından da faydalanabiliyor.

VOLKSWAGEN ARENA'DA NELER OLDU?

Pozitif tarafından tasarlanan ve işletilen, dünyanın en modern konser salonlarından biri olarak 2014 yılında kapılarını açan Volkswagen Arena, bir gün içinde Euroleague standartlarına uygun bir basketbol salonuna dönüşebilecek şekilde yeniden düzenlendi ve donatıldı.

Salonun köşelerine LED skorbordlar yerleştirildi. Ayrıca tavanın tam ortasına Türkiye'deki en yüksek çözünürlüklü LED HD sökülebilir merkez küp ekran asıldı. NBA'de de kullanılan bu ekranların yazılımı hem basketbol karşılaşmalarında hem de konser gibi diğer canlı etkinliklerde de seyircilerin eğlence deneyimini en üst düzeye taşıyacak şekilde tasarlandı.

Takımlar için, duş ve tuvaletlerin de yer aldığı özel soyunma odaları oluşturuldu. Bu soyunma odaları düzenlenirken konser ve diğer canlı etkinliklerde sanatçıların kullanımına uygun fonksiyonlar da gözetildi.

Volkswagen Arena, basketbol müsabakalarına uygun şekilde yeniden düzenlenirken konser salonu işlevinin zedelenmemesi, aksine zenginleşebilmesi için tüm detaylar düşünüldü. Bu doğrultuda inşaat aşamasında pek çok önlem alındı. LED seçimleri yapılırken maç izleme konforunun yanı sıra, konser izleme keyfi ve salon estetiği de göz önünde bulunduruldu. Volkswagen Arena'nın 24 adet özel locası da salon akustiğinin kalitesi ve maç görüşü dikkate alınarak yenilendi. Yıllık olarak satılan localarda misafirlerimize ayrı giriş, ayrı tuvalet, özel yeme içme alanı ve catering hizmetleri gibi çeşitli ayrıcalıklar sunuluyor.

Volkswagen Arena'da her maçtan önce ve maç esnasında neler olacağını da anlatılırken, saha içine katlanabilir ve taşınabilir teleskopik tribünler ekleniyor ve saha kenarına 88 VIP koltuk yerleştiriliyor. Böylece salon maç düzeninde localarla birlikte 5 bin seyirci kapasitesine ulaşıyor.

Salona basketbola uygun sökülebilir parke ve hareketli potalar yerleştiriliyor. Potaların üzerinde yine Türkiye'de ilk olan NBA tipi şeffaf, çift yüzeyli 24 saniye ekranları konuyor. Parke zemin, potalar ve 24 saniye ekranları maçlardan sonra kaldırılıyor.

Volkswagen Arena'nın genel giriş-çıkış düzeni sayesinde seyirciler salona, herhangi bir spor salonuna göre çok daha rahat girip çıkabiliyor.

UNIQ İstanbul içinde bulunan yeme-içme mekanları, sergi alanları maç öncesinde veya sonrasında konuklara keyifli vakit geçirebilme imkanı sunuyor. Bu şekilde Volkswagen Arena'da basketbol izleme deneyimi, tüm güne yayılan etkinliklerle zenginleşebiliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Darüşşafaka Doğuş, Euroleague maçlarını Volkswagen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER