Darüşşafaka Doğuş, Unicaja Malaga deplasmanında


Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı, bu sezon ilk defa mücadele ettiği Euroleague'deki üçüncü maçında, 30 Ekim Cuma akşamı Türkiye saati ile 22.00'de İspanya temsilcisi Unicaja Malaga'ya konuk olacak. Euroleague'deki ilk iki maçından bir galibiyet, bir mağlubiyetle ayrılan Darüşşafaka Doğuş, ilk deplasman galibiyetini almak için mücadele edecek.

Maç öncesinde açıklamalarda bulunan Darüşşafaka Doğuş Basketbol Başantrenörü Oktay Mahmuti, zor bir deplasmana gittiklerinin altını çizerek, "Unicaja Malaga, Maccabi deplasmanından önemli bir galibiyetle döndü. Bizim üst üste ikinci deplasmanımız. Kesinlikle zor bir maç olacak. Her maçın ayrı bir hikayesi var. Bizim için önemli olan bu yoğun maç trafiğinde bir an önce kendi kimliğimize kavuşup en iyi performansımızı göstermek. Maç trafiğine uyum sağladık demek için erken. Hem seyahat hem maç temposuna alışmamız lazım. Bugüne kadar yeni bir takım olduğumuzun göstergesi olarak çok basit hatalar yaptık. Birçok maçta hem savunmada hem hücumda beklemediğimiz hatalar ortaya çıktı. Zaman içinde bunları azaltmamız lazım." diye konuştu.

Darüşşafaka Doğuş'un yeni sezon transferlerinden Amerikalı oyuncu Luke Harangody de galip geleceklerine inandıklarını söyledi. Luke Harangody, "Unicaja Malaga'ya karşı zor bir deplasman maçı oynayacağız. Bizim için geçen haftaki yenilgiyi unutturma zamanı." diyerek, şöyle devam etti:

"Bu haftayı antrenmanda sıkı çalışarak geçirdik. Unicaja karşısında savunmaya çok iyi odaklanmalıyız. Buradan alacağımız enerjiyle bu maçı kazanma fırsatını yakalayabiliriz. Malaga'da bütün İspanyol salonlarındaki gibi tutkulu bir seyirci var. Basketbolu çok iyi biliyorlar. Özellikle maçın son bölümünde çok akıllılar. Kişisel olarak bu sezon Euroleague'de 3'lük atış isabeti bulamadım. Bunun ana sebebi hücumda çok sayıda seçeneğimizin olması. Bazen top size gelmiyor. Bu kadar çok hücum silahımızın olması da takımımızın en iyi özelliklerinden birisi."

Unicaja Malaga – Darüşşafaka Doğuş maçı Türkiye saati ile 22.00'de başlayacak ve NTV Spor'dan naklen yayınlanacak.

Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takım Kadrosu

Oyuncu Boy Mevkii Yaş Uyruğu
Jamon Gordon 1.91 G 31 ABD
Ender Arslan 1.90 G 32 Türkiye
Mehmet Yağmur 1.87 G 28 Türkiye
Doğuş Özdemiroğlu 1.91 G 19 Türkiye
Reggie Redding 1.96 G 27 ABD
Serhat Çetin 1.98 G/F 29 Türkiye
Manuchar Markoishvili 1.96 G/F 29 Gürcistan
Emir Preldzic 2.06 F 28 Slovenya/Türkiye
Luke Harangody 2.01 F 27 ABD
Metin Türen 2.06 F 21 Türkiye
Milko Bjelica 2.07 F 31 Sırbistan
Erwin Dudley 2.05 F/P 34 ABD
Samet Geyik 2.06 F/P 22 Türkiye
Marcus Slaughter 2.05 P 30 ABD
Semih Erden 2.13 P 29 Türkiye
Oğuz Savaş 2.13 P 28 Türkiye
CİHAN
<< Önceki Haber Darüşşafaka Doğuş, Unicaja Malaga deplasmanında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER