Davada yeni gelişme

Sabancı suikastı davası faili terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol, bugün ifade vermedi, dava ertelendi.

Sabancı suikastının zanlısı yakalandı

Sabancı suikastı davası faili terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol, "Savunmamı dosyamın tamamını alınca yapacağım" dedi.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 18. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık İsmail Akkol ve avukatları hazır bulundu. Sabancı Ailesini duruşmada Avukat Vehbi Kahveci temsil etti. Sanık İsmail Akkol saat 10.36 da durusma salonuna alındı.

Mahkeme Başkanı, Fahriye Erdal hakkındaki yakalama emrini infaz edilmediğini İsmail Akkol hakkındaki yakalama kararının infaz edildiğini ve tutuklandığını hatırlattı. Mahkeme baskanı geçen celse İsmail Akkol'un kimlik tespitinin yapıldığı ve iddianameye karşı savunma yapması için iddianamenin sanık ve avukatlarına tebliğ edildiği belirtti. Söz alan sanık Akkol iddianameyi okuduğunu, ancak dosyanın tamamını eklerini de istediğini, ondan sonra savunma yapacağını söyledi. Akkol cezaevi koşullarını da anlattı.

Açlık grevine başladığını söyleyen Akkol, "Adalet için Türkiye'ye geldim, halkın adaleti için" dedi.
Akkol davası 22 Haziran'a ertelendi.


4 ŞUBAT'TA HAKİM KARŞISINA ÇIKMIŞTI

Yunanistan'dan eylem yapmak için geldiği Türkiye'de yakalanan DHKP/C'li terörist İsmail Akkol, yargılandığı Sabancı suikasti davasının görüldüğü İstanbul 18'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 Şubat tarihinde hakim karşısına çıkmıştı.

Akkol'un henüz hakkındaki suçlamaları bilmediğini ve iddianameyi okuduktan sonra savunma yapacağını belirtmesi üzerine mahkeme heyeti ara karar oluşturmuştu.

İsmail Akkol, 9 Ocak 1996 tarihinde DHKP/C'li teröristler Fehriye Erdal ve Mustafa Duyar ile birlikte Sabancı Center binasında Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Özdemir Sabancı, Toyotasa Genel Müdürü Haluk Gördün ve sekreter Nilgün Hasefi'yi öldürdükten sonra kayıplara karışmıştı.

DHA

<< Önceki Haber Davada yeni gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER