Davutoğlu, ABD'nin 2 numarası ile görüştü

Başbakan Davutoğlu, ABD'nin 2 numarası ile telefonla görüştü

Davutoğlu, ABD'nin 2 numarası ile görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başbakan Yardımcısı Joe Biden’le telefonda görüştü. Telefonla gerçekleşen görüşmede Irak’taki Türk askeri varlığı ele alındı.

Davutoğlu’nun Joe Biden’le yaptığı görüşme hakkında Başbakanlık’tan bir açıklama geldi. Görüşme ile ilgili yapılan açıklamada,  “Sayın Başbakanımız, Irak bağlantılı gelişmeler hakkında, karşı tarafın talebi üzerine, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’la görüşmüştür.

DAEŞ terör örgütüyle mücadele kapsamında Başika’da kurulmuş olan eğitim tesisinde 2015 Mart ayından bu yana yürüttüğümüz eğitim faaliyeti ve buradaki eğitimcilerin ve kampın güvenliği için alınan tedbirler konusunda Biden’ı bilgilendiren Sayın Başbakanımız, Irak’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini büyük bir hassasiyetle savunduğumuzu ve aynı hassasiyeti tüm ülkelerden beklediğimizi vurgulamış; Türkiye’nin DAEŞ’le mücadele bağlamında dost Irak Hükümeti’ne, Bağdat’la eş güdüm içerisinde katkı vermeye devam edeceğini ifade etmiş; bu hususları bir mektupla Başbakan Ebadi’ye ilettiğini, ayrıca, halihazırda Bağdat’ta bulunan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan’ın Başbakan Ebadi ve Dışişleri Bakanı Caferi ile bir araya gelmekte olduğunu kaydetmiştir.

Sayın Başbakanımız ve ABD Başkan Yardımcısı Biden gelişmelere göre yeniden temas etme hususunda mutabık kalmışlardır” denildi. 

<< Önceki Haber Davutoğlu, ABD'nin 2 numarası ile görüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER