Davutoğlu, Abdullah Gül'ü yalanladı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Davutoğlu ve Fethullah Gülen Hocaefendi arasında gerçekleşen görüşmeyi sonradan öğrendiğini söylemişti.

Davutoğlu, Abdullah Gül'ü yalanladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2013 yılında kendisinin Dışişleri Bakanı olduğu dönemde, Fethullah Gülen Hocaefendi ile görüşmesini sonradan öğrendiği yönündeki açıklamasını yalanladı.

 "Böyle bir görüşmeye gideceğimi önceden kendisine söyledim" ifadesini kullanan Davutoğlu, aradan zaman geçtiği için Gül'ün konuyu unutmuş olabileceğini söyledi.

Davutoğlu, Almanya'da gazetecilerin sorularına cevap verdi.

"BÖYLE GÖRÜŞMEYE GİDECEĞİMİ KENDİSİNE SÖYLEDİM'

Abdullah Gül'ün ziyareti sonradan öğrendiğine dair açıklamasına yönelik bir soruya cevap veren Davutoğlu, "Hafızalar yanılabilir tabii... Ben başdanışmanken de o dönemki Cumhurbaşkanımız Sayın Gül'den izin almadan hiçbir şehre gitmediğim gibi, hiç bir sokağa dahi gitmedim. Bu görüşme, Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları sürerken gerçekleşti. New York'ta Sayın Gül ile birlikteydik. Böyle bir görüşmeye gideceğimi önceden kendisine söyledim. Tabii aradan süre geçti. Hafıza yanıltıcı olabilir. Benim Sayın Gül'e nasıl bir saygım olduğunu kendisi de bilir. Türkiye'den ayrılmadan önce de o görüşme ile ilgili o dönemki Başbakımız Sayın Erdoğan'la da bu konuyu görüşmüştük" ifadelerini kullandı.

GÜL:BENİMLE İLGİLİ KISMINDA YANLIŞLIK VAR 
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan’da düzenlenen 3. Küresel Açık Toplumlar Forumu’na katılan Abdullah Gül, Türkiye’ye dönüşünde gazetecilerin sorularını cevaplarken, “Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bir açıklaması oldu. 2013 senesinde Fethullah Gülen Hocaefendi'yi ziyaret ettiğini ve bu konuda da sizin izniniz ve görüşünüzün alındığını söyledi. Buna ilişkin neler söyleyebilirsiniz?” sorusu üzerine, “Benimle ilgili kısmında bir yanlışlık var. Ben sonradan öğrenmiştim” cevabını vermişti.

<< Önceki Haber Davutoğlu, Abdullah Gül'ü yalanladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER