Davutoğlu: Benim tercihim değildi

Başbakan Davutoğlu veda konuşmasında "Seçimden kısa bir süre sonra yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Yüzde 49,5 oy aldıktan sonra olağanüstü kongre kararı alıp, görevi devretme kararımın arkasındaki yegane gerekçe partimizin birlik ve bütünlüğüne verdiğim değer ve AK Parti hareketinin zarar görmesinden duyduğum endişedir" diye konuştu.

Davutoğlu: Benim tercihim değildi

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, AK Parti'de 3'üncü genel başkanın seçileceği 2'nci Olağanüstü Büyük Kongre'deki konuşmasında 'Genel Başkan ve Başbakan' sıfatıyla son kez hitap ederek, "Daha önce 2 kez sizlerle birlikte olduğum bu salonda zaferle sonuçlanmış bir seçimden kısa bir süre sonra yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin maşeri vicdanında oluşturduğu rahatsızlığın da farkındayım. Ama meselemiz, derdimiz, davamız, bütün şahsi hallerimizin üzerindedir" dedi.

Görevi devretmesinin ve Olağanüstü Kongre sürecinin arzu ettiği bir durum olmadığını vurgulayan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün partimiz adına yeni bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz. Daha önce 2 kez sizlerle birlikte olduğum bu salonda zaferle sonuçlanmış bir seçimden kısa bir süre sonra yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin maşeri vicdanında oluşturduğu rahatsızlığın da farkındayım. Ama meselemiz, derdimiz, davamız, bütün şahsi hallerimizin üzerindedir. 1 Kasım seçimlerinde yüzde 49,5 oy ve 24 milyon seçmenin desteğini aldıktan 6 ay sonra Olağanüstü Kongre kararı alıp görevi devretme kararımın arkasındaki yegane gerekçe partimizin birlik ve bütünlüğüne verdiğim değer ve AK Parti hareketinin zarar görmesinden duyduğum endişedir. Hiçbir şey AK Parti'nin birliğinden beraberliğinde daha önemli değildir"


<< Önceki Haber Davutoğlu: Benim tercihim değildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER