Davutoğlu: Bir tek insanımız bile kendisini kıyıda köşede kalmış hissetmeyecek


Başbakan Ahmet Davutoğlu, hiçbir kesimin tek tipçi bir anlayışı vatandaşlara dayatmasına izin vermeyeceklerini söyledi. "Bir tek insanımız bile kendisini kıyıda köşede kalmış hissetmeyecek" diyen Davutoğlu, geçtiğimiz dönemde kamuoyuyla paylaşılan ancak hayata geçirilemeyen 'Şeffaflık Paketi'ni de süratle hayata geçireceğinin altını çizdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan 64. Hükümet Programı'nda oluşturulan Meclis'in 'Türkiye'nin ve 78 milyonun Meclisi' olduğu vurgulandı. Davutoğlu imzalı hükümet programında "1 Kasım seçimleri, 7 Haziran'da yapılan seçimlerin bir anlamda devamı niteliğinde gerçekleşmiş, 7 Haziran sonrası sürdürülebilir bir hükûmet yapısının oluşmaması sonrasında, halkımızın hakemliği ile bugünlere gelinmiştir. Bu süreçte, AK Parti olarak kendi iç muhasebemizi yapma fırsatı bulduk. 1 Kasım 2015 seçimlerinin asıl galibinin hiç şüphesiz Türkiye olduğunu kaydeden Davutoğlu, "1 Kasım seçimleri sonrasında oluşan Meclisimizde ortak değerlerimizi koruyacağımıza, kardeşlik iklimini tesis edeceğimize ve hukuk devletini güçlendireceğimize inancımın tam olduğunu belirtmek isterim." ifadesi yer aldı.

'MİLLETİMİZİN HER KESİMLERİNİ KUCAKLAYAN BİR HÜKUMET OLMA AZMİNDEYİZ'

"Bu Meclis, Türkiye'nin ve 78 milyonun Meclisidir. Altıncı AK Parti Hükûmeti de hiç kuşkusuz Partimize oy vermiş olsun veya olmasın tüm vatandaşlarımızın hükûmetidir" sözleri ile devam eden program kitapçığında şu satırlar yer aldı: "Yeni dönemde de Meclis içinde birlikte çalışma, uzlaşma arayışı ve işbirliğine önem vereceklerini savunan Davutoğlu, "Tüm vatandaşlarımızın diline, inancına, kültürüne, değerlerine, yaşam tarzına, tüm farklılıklarına saygı göstermeye devam edeceğiz. Fırsat eşitliğini ve sosyal adaleti en üst düzeyde yaşayan bir ülkede; vatanımızın her karışını, milletimizin bütün kesimlerini kucaklayan bir hükûmet olma azmindeyiz. Bir tek insanımız bile kendisini kıyıda köşede kalmış hissetmeyecektir." ifadelerine yer verdi.

'BASIN VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ, ÖZEL HAYATA SAYGILI BASIN AHLAKINI GEREKTİRİR'

Her özgürlüğün beraberinde bir sorumluluk getirdiğini kaydeden Davutoğlu, şunları kaydetti: "Basın ve ifade özgürlüğü özel hayata saygılı basın ahlakını; girişim özgürlüğü meşru ve vergilendirilmiş kazanç anlayışını; inanç özgürlüğü ise diğer inançlara saygıyı gerektirir. Tüm vatandaşlarımızı çoğulcu bir yaklaşımla kucaklıyoruz. Devletin bütün toplumsal kesimlerle hakkaniyet ölçüsünde, eşitlik temelinde demokratik bir ilişki geliştirmesini sağlayacak; toplumsal zenginliğimizin tüm unsurlarını çoğulcu bir yaklaşımla kucaklamaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde demokratikleşme çabalarımızı sürdürürken, tüm meşru toplumsal kesimleri muhatap alan bir anlayış içinde hareket edecek, hiçbir kesimin tek tipçi bir anlayışı vatandaşlarımıza dayatmasına izin vermeyeceğiz."

CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Bir tek insanımız bile kendisini kıyıda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER