Davutoğlu: Çocuklara istismarda bulunan cani, gün yüzü görmeyecek


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karaman'da çocuklara istismarda bulunan caninin gün yüzü görmeyeceğini söyledi.

Manisa'da yeni yapılan Muradiye Spor Kompleksi'ndeki toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Davutoğlu, "Hepimizin vicdanını yaralayan bir konuya burada, huzurunuzda değinmek istiyorum. Karaman'da yaşanan olaydan haberiniz vardır. Birkaç gündür özellikle sosyal medyada çok ciddi şekilde, yaygın bir şekilde duyulmuş, bilinmiş bir olay. Buradan açık bir şekilde söylüyorum. Çocuklarımıza yönelik istismara karşılık bu cani sapığın hak ettiği ceza ne yazık ki ceza kanunumuzda yok. Ama bütün milletimiz bilsin ki, bu caniye gereken cezanın verilmesi için bu davanın ve bu çocukların hukukunun takipçisi olacağız." dedi.

"Biz her bir çocuğu gördüğümüzde kendi evladımızı görürüz." diyen Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her bir çocukta eşrefi mahlukat olan masum bir insanı görürüz. Hiç bir çocuğun, bir caninin, sapığın elinde böylesine mağdur edilmesine izin vermeyiz. Eşrefi mahlukat olan insanın yüz karası olan bu şahıs bir daha gün yüzü görmeyecek. Bu istismarı ile alakalı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partilerin oy birliğiyle bir araştırma komisyonu kuruldu. Bu daha ilk andan itibaren konu bana intikal ettiğinde arkadaşlarıma verdiğim talimattı. Bütün partilerle birlikte araştırma önergesini verdik. Vicdanlarımızı yaralayan çocuk istismarı konusunda aydınlatılmamış tek bir nokta dahi kalmayacak. Her ne yapılacaksa AK Parti bu konuda en ön safta olacaktır. Bu olayın kendisi bir insanlık ayıbıdır. Olaydaki faile ben insan bile diyemem. Bu aşağıların aşağısı bir mahluktur. Kim bir çocuğa el uzatırsa, emin olun ki o bütün insanlığın en aşağılık mahlukudur. Buna izin vermedik, vermeyiz. Bununla ilgili ne gerekiyorsa yapılacak. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu memleketin her çocuğu bize emanettir. Biz çocuklarımıza baktığımızda, bu ülkenin çocuklarının hepsini birden görüyoruz. Eğer kendi kızımızı ve oğlumuzu herhangi bir vatandaşın kızının ve oğlunun hukukundan ayırırsak, onlara daha fazla muhabbetle bakarsak bu gözler bize haram olsun. Her bir çocuğu aynı muhabbetle seviyoruz. Her bir çocuğu aynı aşkla, aynı muhabbetle seviyoruz."

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Lakin bir sapık üzerinden içeride ve dışarıda siyasi rant devşirmeye çalışanlar var. Bunları görmemiz lazım. Bu da ayrı bir çocuk istismarıdır. Hepimizin zihnimizden geçirmekten bile haya edeceği bir utanç üzerinden, derdi, davası insan yetiştirmek olan bir vakfı karalamak da başka bir ayıptır. Açıkça söylüyorum. Burada paralel yapının öncülüğünde kirli bir siyasi operasyon, kirli bir algı mühendisliği yürütülmek isteniyor. Soruyorum gecesini, gündüzünü insana, ahlaka, edebe adayanlarla derdiniz ne? Bakın tekrar ediyorum. Sorumlu kimse hesabını soracağız. Ama aziz kardeşlerim, başka hesaplarla vakıf kültürüne, vakıf müessesine saldırısına dönüşen hadsizliklere de müsaade edemeyiz. Biz Ensar Vakfı'nın insanlığa ve ülkemize hizmet ettiğine hep şahitlik ettik ve ediyoruz. Bundan da hiç şüphemiz yok. Bir sapığın, bu vakıfla ilgili olmayan bir sapığın yaptığı bu alçakça muamele karşısında eminim en çok da Ensar Vakfı'nın mensupları, kurucuları tepki göstermiştir. Hepimizin bu tür alçaklıklara karşı tepki gösterelim ama hiçbir şekilde bunu siyasi bir tartışma konusu yapmayalım. Öyle konular vardır ki, siyasetin ötesinde ve üstündedir. Çocuklarımız işte böyle bir alandır."

Sürecek.. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Çocuklara istismarda bulunan cani, gün yüzü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER