Davutoğlu: Hep özgürlük hep güvenlik dedik


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İnsan onurunu korumanın gereği olarak özgürlükleri ve güvenlikleri teminat altına alacak bir siyaset takip ediyoruz. Bütün hükümet programlarında hep özgürlük hep güvenlik, dedik. Özgürlük-güvenlik uyumunu ihdas etmek demokrasinin olmazsa olmaz hedeflerindendir." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin 26. dönem milletvekilleriyle AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Burada konuşan Başbakan Davutoğlu, Paris'te meydana gelen terör saldırılarını gerçekleştirenleri lanetledi, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Fransız halkına taziyelerini sundu. Başbakan Davutoğlu, "Bu çerçevede kaybettiğimiz Elif Doğan kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine ve dostlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Bu canice saldırı bir kez daha gösterdi ki uluslararası toplum teröre karşı ortak ve tavizsiz şekilde bir arada olmalı, ortak bir tavır geliştirmelidir. Türkiye dünyanın neresinde olursa olsun her türlü teröre karşı mücadelede ortak tavır alma konusunda her zaman ilkeli bir tutum sağlamıştır. Bundan sonra da hiçbir şekilde buna izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"ÖZGÜRLÜK-GÜVENLİK UYUMU"

"İnsan onurunu korumayı asli görevimiz olarak görüyor bunun gereği olarak da özgürlükleri ve güvenlikleri teminat altına alacak bir siyaset takip ediyoruz" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: "Burada açık bir şekilde kurulduğumuz andan itibaren söylediğimiz özgürlük-güvenlik ilişkisine dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Ne özgürlüğüne sahip olmayanın onuruyla insanca yaşayabilmesi ne güvenliği tehdit altında olanın özgürlüğünü tam olarak yaşayabilmesi mümkündür. Onun için bugüne kadar hazırladığımız bütün hükümet programlarında biz hep özgürlük hep güvenlik, dedik. Özgürlük-güvenlik uyumunu ihdas etmek demokrasinin olmazsa olmaz hedeflerinden biridir. İşte Paris, büyük özgürlük ideallerinin başladığı bir şehir. Güvenlik olmayınca sokağa çıkma özgürlüğünün bile kullanılamadığı bir şehir haline dönüşebiliyor. Onun için her zaman söyledik. Güvenliği riske ederek özgürlükleri teminat altına almak kaosa, güvenliği teminat altına almak için özgürlükleri riske etmek diktatörlüğe yol açar. Türkiye'de bu anlamda özgürlüklerin teminat altında olduğu, güvenliğin sağlandığı demokratik bir düzenin devamı ve daha köklü temellerle inşası için yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Biz Türkiye'yi her bir insanımızın mutlu yaşayacağı gurur duyacağı ve geleceğe dair güzel hayaller kuracağı bir ülke haline getirmeye çalışıyoruz. Tek bir insanın güvensizlik duymadığı mağdur, mazlum ve mahsun olmadığı bir ülke inşa etmek istiyoruz."

"TOPLUMSAL BARIŞIN TESİSİ ONLARA MUHTAÇ DEĞİLDİR"

Başbakan Davutoğlu, geçmişte insanların birbirine karşı duyduğu muhabbete gölge düşüren ne olmuşsa artık bütün yaraların kapanmasını istediklerini söyledi. Davutoğlu, şöyle konuştu: "Bütün kırgınlıklar bitsin, bu topraklara kardeşlik hukuku ve sevgi tohumu ekmek üzere hep beraber gayret edelim. Barış sürecine ihanet edenler, çözüm sürecine, milli birlik ve kardeşlik projesine ihanet edenler bu halleriyle siyasi temsil kabiliyetine sahip olmadıklarını gösterdiler. Ancak bu ülkede toplumsal barışın tesisi onlara muhtaç değildir. Bu yol yürünecek ve başarıyla tamamlanacaktır. Bunu söylerken birilerinin ayağına bastığımızı, bu ülkede huzur, kardeşlik ve barış ikliminin hakim olmasından rahatsızlık duyacak pek çok şer odağının olduğunu da biliyoruz. Bilsinler ki bunlar son çırpınışlarıdır. Bu topraklarda yeniden kardeşlik türküsünün söylenmesine asla engel olamayacaklar. Bilsinler ki bu ülkede adalet işledikleri o haince, canice cürümlerin hesabını tek tek kendilerinden soracaktır." CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Hep özgürlük hep güvenlik dedik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER