Davutoğlu ile Gül arasında ilginç polemik...

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan akşamı geç saatlerde sürpriz bir şekilde biraraya gelmiş, Gül'ün cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığı ihtimali nedeniyle görüşme hayli bir dikkat çekmişti.

SHABER3.COM




Ancak şimdi taraflar, görüşmenin kimin isteğiyle gerçekleştiği konusunda birbirini suçlayan bir tutum almış görünüyor. İddiaya göre, Davutoğlu görüşme için, 'davete icabet ettim' noktasında dururken, Gül'den tam aksi yönde, 'Kendisi randevu istedi, hatta görüşme için aracı koydu' yönünde bir açıklama geldi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Erdem Gül'ün haberine göre, hayli gündem yaratan Gül-Davutoğlu görüşmesinin içeriğine dair taraflardan bir açıklama gelmezken, farklı yorumlar yapılmış, Gül'ün Davutoğlu'nu çağırarak 'destek istediği' iddia edilmişti. Bir diğer yaklaşıma göreyse, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Davutoğlu'nun Gül'e göndermişti. 

Davutoğlu, medyaya yaptığı açıklamada görüşme talebinin Gül'den geldiğini açıklarken, bu yaklaşım Gül cephesinde rahatsızlığa neden oldu. Gül cephesine göre, Davutoğlu aylardır Gül'den randevu istiyordu ve Gül uygun olmadığı için bu talebi reddediyordu. Hatta Davutoğlu, aracılar vasıtasıyla Gül'ü ikna etti ve görüşme gerçekleşti.

Davutoğlu, 26 Nisan Perşembe günü yaptığı basın açıklamasında ise, iddiasını sürdürdü ve Gül'ün kendisini davet ettiğini yineledi:

"Sayın Abdullah Gül'ün daveti üzerine birçok spekülasyon üretildi. Birlikte çalıştığım cumhurbaşkanları ve başbakanlar benimle görüşme davetinde bulunduğundan bunu yerine getiririm. Bununla ilgili spekülasyonlara da prim vermem."

Bu arada Gül’e yakın çevreler ikisi arasındaki ilişkiyi tanımlarken “Davutoğlu, başbakanlıktan ayrıldıktan sonra 11. Cumhurbaşkanı ile arayı çok yakın tutmak istedi. Ancak o dönemde de Gül, kendisine sürekli randevu vermiyordu. Aralarındaki yakınlık, hiçbir zaman AKP’nin ilk dönemlerindeki gibi sıcak olmamıştı” ifadelerini kullanıyor.

<< Önceki Haber Davutoğlu ile Gül arasında ilginç polemik... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER