Davutoğlu: Kibir, gurur nefislerimizi rehin alamayacak, şeffaf olacağız


Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64. Hükümet'in 3 temel misyonu olacağını açıkladı. Hükümetin birinci misyonunun milleti temsil etmek, ikinci misyonunun millete hizmet etmek ve üçüncü misyonunun ise ülkeyi geleceğe taşımak olduğunu kaydetti. Başbakan, kibir ve gururdan uzak duracaklarını ve şeffaf olacaklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, ay-yıldızlı bayrak rozetinin yanında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan özel rozeti taktığını belirtti.

64. Hükümet'in 3 temel misyonunu milleti temsil, millete hizmet ve ülkeyi geleceğe taşımak olarak sıralayan Davutoğlu, "Türkiye'yi tartışılmaz biçimde insan hak ve özgürlüklerine sadakatle bağlı, insan onurunu korumayı esas alan gelişmiş demokrasiyle örnek bir ülke haline getirmek için bütün gücümüzü seferber edeceğiz. İstisnasız bütün vatandaşlarımızın hukukunu korumak ve geliştirmek siyasetimizin esası olacaktır. Evrensel insani değerlerin korunması bütün insanların canlıların doğanın bütün inanç ve düşüncelerin hukukunun korumak en büyük meselemiz. Herkes emin olsun ki kimsenin hukukunu kimseye çiğnetmeyeceğiz. Artık o darbe dönemlerindeki gayrı hukuki anlayışların tümünün sonu gelmiştir. Bütün vatandaşlarımızın ve ülkemizin itibarını güvenliğini korumaya çalışırken dünyaya açık evrensel değerlerle barışık hukuk düzenine tabi bir hükümet olacağız. Güç ve kuvvetin değil hukuk ve adaletin belirleyici olduğu bir anlayışla ülkemizi yöneteceğiz. İnsanlarımıza bu inançla hizmet edeceğiz. Kibir ve gurur, Allah'ın izniyle nefislerimizi rehin alamayacak ve bu anlamda milletimizin denetimine açık bir şeffaflık içinde olacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tevdi ettiği görevin bir gereği olarak yeni kabineyi belirleme çalışmalarını azami bir özen ve dikkatle sürdürdüklerini kaydeden Davutoğlu, "Parti kurullarımızda istişareler gerçekleştirdik. Ve Türkiye'yi önümüzdeki 4 yıl boyunca hakkı ile yöneteceğine inandığımız liyakat sahibi isimlerle listemizi oluşturduk ve Cumhurbaşkanımıza arz ettik." dedi.
Dün son halini verdikleri kabine listesini Cumhurbaşkanı'na arz ettikten sonra listenin onaylanmasının ardından yeni hükümeti kamuoyuyla paylaştıklarını kaydeden Davutoğlu, şunları söyledi: "64. Hükümetimizin ülkemiz için tüm vatandaşlarımız için gönül coğrafyamız için ve insanlık için hayırlı olsun. Bugün de Meclis grup yönetimini belirleyeceğiz. Gerek kabine listesi, gerekse Meclis grubunu belirlerken çok sayıda liyakatli isim içinden bugün için en doğru olduğuna inandığımız isimleri seçmeye çalıştık. Bu demek değil ki AK Parti'de bu makamlarda bulunmayı hak eden isim sayısı bu kadardır. AK Parti o kadar yetkin ve zengin bir kadroya sahip ki emin olun 1 kasım akşamından itibaren zihnimde her bakanlık için 4-5 alternatif arasında dolaştım durdum. Bunların arasından bir isim seçmek gerekti. Bu Bakanlar Kurulu ve Meclis grubu seçilen isimlerin dışında AK Parti grubunda en az bunun kadar nitelikli 3-4 liste çıkarabilirdik. 317 kardeşimiz de bütün bu görevlere hakkıyla layıktır ve donanıma sahiptir. Bu liste Türkiye'nin öncelikli ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlanmıştır. Bu liste reform, kalkınma, atılım hedeflerimiz göz önüne alınarak hazırlanmıştır."

Türkiye'ye yakışan sivil bir anayasa hedeflerini toplumun, bütün kesimlerinin katılımıyla bu dönemde gerçeğe dönüştüreceklerini ifade eden Davutoğlu, "Dün kabine listesini açıklarken de ifade ettim. 64. Hükümet'in 3 temel misyonu olacak. Hükümetimizin birinci misyonu milletimizi temsil etmek. İkinci misyonu milletimize hizmet etmektir, üçüncü misyonu ise ülkeyi geleceğe taşımaktır. Türkiye'yi tartışılmaz biçimde insan hak ve özgürlüklerine sadakatle bağlı, insan onurunu korumayı esas alan gelişmiş demokrasiyle örnek bir ülke haline getirmek için bütün gücümüzü seferber edeceğiz. İstisnasız bütün vatandaşlarımızın hukukunu korumak ve geliştirmek siyasetimizin esası olacaktır. Evrensel insani değerlerin korunması bütün insanların canlıların doğanın bütün inanç ve düşüncelerin hukukunun korumak en büyük meselemiz. Herkes emin olsun ki kimsenin hukukunu kimseye çiğnetmeyeceğiz. Artık o darbe dönemlerinde ki gayrı hukuki anlayışların tümünün sonu gelmiştir. Bütün vatandaşlarımızın ve ülkemizin itibarını güvenliğini korumaya çalışırken dünyaya açık evrensel değerlerle barışık hukuk düzenine tabi bir hükümet olacağız. Güç ve kuvvetin değil hukuk ve adaletin belirleyici olduğu bir anlayışla ülkemizi yöneteceğiz. İnsanlarımıza bu inançla hizmet edeceğiz. Kibir ve gurur Allah'ın izniyle nefislerimizi rehin alamayacak ve bu anlamda milletimizin denetimine açık bir şeffaflık içinde olacağız." şeklinde konuştu.

1 Kasım zaferinin arkasında millete yapılan büyük hizmetlerin yanında milletin takdir ettiği vicdan siyasetinin büyük rolü olduğunu kaydeden Davutoğlu, "AK Parti'nin bütün unsurları bütün mensupları birlik ve beraberlik içinde milletimize hizmet yolunda ve insanlığa adalet fikrini yayma yolunda çalışmaya devam edecektir. Fitne ve fücurdan medet uman hayal kırıklığına uğrayacaktır. Bizler dava inancını herşeyin üstünde tutan bir hareket olduğumuzu son nefesimize kadar muhafaza edeceğiz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza etsin ve art niyetlilere küçük hesaplar içinde olanlara fırsat vermesin." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Kibir, gurur nefislerimizi rehin alamayacak,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER