Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüştü

Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, New York'taki temasları kapsamında dün KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geldi. The Plaza Otel'deki görüşme 45 dakika sürdü.

Ahmet Davutoğlu'na New York'taki temasları hakkında bilgi veren Mustafa Akıncı, görüşme sonrası yaptığı açıklamada New York'taki temaslarının iyi geçtiğini belirtti.

Ahmet Davutoğlu'yla müzakere sürecinde gelinen son durumu değerlendirdiklerini ifade eden Akıncı, Davutoğlu'nun Türkiye'nin çözüm sürecine desteğini yinelediğini dile getirdi.

Davutoğlu'nun, KKTC Cumhurbaşkanı olarak New York'ta yaptığı temaslardan duyduğu memnuniyeti de ifade ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Akıncı, bu temasların devamını dilediğini de söyledi.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Akıncı'ya, Müzakereci Özdil Nami, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin, KKTC'nin New York Temsilcisi Mehmet Dana, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ ve Müzakere Heyetinden Sertaç Güven eşlik etti. Görüşmeye, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER