Davutoğlu'ndan MHP'li il başkanına ağır suçlama

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Ekim 26 2015
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin İstanbul mitingi öncesi MHP'nin il başkanının 'Terör saldırısı olacak' diye kara propaganda yaptığını iddia etti. Davutoğlu, "Arkadaşlar bugün haber ettiler; bir partinin il başkanı, spekülatif, tahrikkar bir haberle burada saldırı olacağı gibi bir haber de yayıyor." dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin İstanbul mitingi öncesi MHP'nin il başkanının 'Terör saldırısı olacak' diye kara propaganda yaptığını iddia etti. Davutoğlu, "Arkadaşlar bugün haber ettiler; bir partinin il başkanı, spekülatif, tahrikkar bir haberle burada saldırı olacağı gibi bir haber de yayıyor." dedi.

Ahmet Davutoğlu, Büyük İstanbul Mitingi'nin ardından dün gece TV Net'te İbrahim Karagül'ün sorularını cevapladı. Davutoğlu, yaklaşık 22 ilde mitingi düzenlediklerini belirterek, "Bu seçimlerde belli illere yoğunlaştık. 81 ile de gitmek mümkün olmadığı için, benim katıldığım 22 civarında miting oluyor. Ankara saldırısı olunca bazı mitinglerimizi erteledik, bazı mitinglerimizi iptal ettik. Diğer partiler mitinglerini iptal etmiş olmalarına rağmen, bizim mitinglerimiz çok coşkulu, çok katılımlı ve halkımızın sandığa gitme iradesini yansıtan mitingler oluyor. Van'da yaptık mesela, 7 Haziran'dan daha heyecanlı bir katılım vardı. Şanlıurfa'daki bunları özellikle zikrediyorum ki terör tehdidi itibariyle kritik illerimiz." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, İstanbul mitingine ilişkin ilginç bir iddiada da bulundu. MHP'li il başkanını spekülatif ve tahrikkar haber yaymakla suçlayan Davutoğlu, şunları söyledi: "Bugün İstanbul mitingimizde çok büyük bir katılımla, coşkuyla gerçekleşti. Hava muhalefeti ve açık söyleyeyim bir ihanetle de karşı karşıyayız. Bir de doğal bir şey vardı; saat değişim falan. Bazı çevreler, tam da teröristlerin istediği şekilde bir panik havası oluşması için özel çaba sarf ediyorlar. Mesela Fuatavi neden tweet hesabı, benim Şanlıurfa ve Kayseri mitinglerimde terör saldırısı olacağı propagandası yaptı. Bir takım çevreler bu iki şehirde 'aman terör olacak' diye korkutmaya çalıştı. İstanbul'da da dün gece, arkadaşlar bugün haber ettiler, bir partinin il başkanı, spekülatif, tahrikkar bir haberle burada saldırı olacağı gibi bir haber de yayıyor. Hatta 'hastaneler boşaldı, terör saldırısı olacak oraya taşınacak hastalar.' Bu kadar sorumsuzca, bu Meclis'te grubu bulunan bir partin

Bu haberler de ilginizi çekebilir