Davutoğlu'ndan teşekkür konuşmasında birlik ve kardeşlik vurgusu


AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nde yeniden genel başkan seçilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Birlik ve kardeşlik' vurgusunda bulunduğu bir teşekkür konuşması yaptı. Seçimlerin sona ermesinin ardından kürsüye çıkan Davutoğlu, "Kongre esnasında gösterdiğiniz birlik beraberlik, kardeşlik, uhuvvet bağlarını yansıtan ve bir takım çevrelerde beklenen, arzu edilen bütün kötü senaryoları tümüyle dumura uğratan davranışlarınız için teşekkürü borç biliyorum." dedi. Davutoğlu, konuşmasının sonunda da, "Allah bu kardeşler topluluğunu hep kardeş eylesin. Allah bu kardeşler topluluğu içine küçük hesapları getirmesin, getirmek isteyenlere fırsat vermesin. Bizler büyük yolun yolcularıyız, küçük hesapların değil büyük ideallerin yolcularıyız." temennisinde bulundu.

Ankara Arena'da gerçekleştirilen AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi sona erdi. Kongrede Başbakan Ahmet Davutoğlu, ikinci kez AK Parti Genel Başkanı seçildi.

'TÜRKİYE'NİN KADERİ AK PARTİ'NİN KADERİ İLE ÖRTÜŞMÜŞTÜR'

Seçimlerin tamamlanmasının ardından da Davutoğlu, kürsüye gelerek bir teşekkür konuşması yaptı. Davutoğlu, konuşmasının başında, "Siyasi hareketleri anlamlı kılan belli bir tarihi çerçevede ait oldukları ülkelerle kurdukları irtibat ve o ülkelerin kaderleri bağlamında oynadıkları roldür. Bugün baktığımızda özellikle 7 Haziran seçimleri sonrasında, Türkiye'nin kaderi ile AK Parti'nin kaderi tamamıyla birbiri ile örtüşmüştür. Türkiye'de başka hiçbir siyasi parti bugün bu salonda gerçekleştiği şekilde 81 vilayetimizi temsilen ve bütün Türkiye'nin sosyal katmanlarını temsil eden coşkulu bir kongre gerçekleştirme imkanın sahip değildir. Türkiye'nin her yerinde örgütlü olan her kesiminden destek alan AK Parti kadroları Türkiye'nin kaderi bağlamında da kendi kaderinde bu kaderin akış seyrini belirleyecek güce ve imkana sahiptirler." dedi.

'KİMSE MENFAAT İÇİN BİR ARAYA GELMEDİ'

Davutoğlu, "İlk günkü aşkla; birlik dirlik kardeşlik diyoruz. İlk günkü aşkla diyoruz. AK Parti her şeyden önce bir aşk hareketidir, bir sevda, bir dava, bir gönül hareketidir. AK Parti kadroları Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Afyonkarahisar'da bir araya gelirken, zaferin başladığı yerde bir araya gelirken çıkarlar için bir araya gelmedi, kısır menfaatler için bir araya gelmedi, küçük hesaplar için bir araya gelmedi. Büyük bir dava, köklü bir ahlak ve bir tarihi mirası geleceğe taşımak için bir araya geldi. O kurucu öncülerimize bir kez daha teşekkür, cumhurbaşkanımıza bir kez daha takdir ve minnetlerimizi ifade etmek istiyorum." diye ekledi.

'AK PARTİ'DE BİRLİK OLURSA TÜRKİYE'DE DE OLUR'

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "13 yıllık iktidar sonrasında Türkiye'ye kazandırdıklarımız yanında geleceğe dönük olarak ortaya koyduğumuz vizyonla Türkiye'nin kaderini belirleme gücüne, tahayyülatına, yaklaşımına, hedefine sahip olan yegane hareketiz. Bugün eğer AK Parti'de dinamizm varsa Türkiye'de de olur. Bugün AK Parti'de birlik beraberlik atmosferi olduğu zaman Türkiye'de de olur, Türkiye'de birlik ve beraberliğin ve huzurun ve vizyonun yegane adresi AK Partidir."

Sabah salona girdiklerinde müzik olmadığını hatırlatan Davutoğlu, "Şehitlerimize hürmeten coşkulu müzikli bir kongredense vakur, ağırbaşlı ama coşkusunu heyecanını kaybetmemiş bir kongreyi gerçekleştirmek hedefindeydik. Şunu gösterdi bugün AK Parti kongresi. Müzik olmasa da kalplerin ritmiyle coşku kendi mecrasını bulur. Bazen benim konuşma disiplinimi bile etkileyecek şekilde salon inisiyatifi öylesine ele aldı ki öylesine coşkuyla tekrar AK Parti iktidarına giden yolun heyecan taşlarını döşedi ki; ben de bazen salonun inisiyatifine saygı duyarak o ortak atmosferin havasını kendi nefsimde de yansıtmaya çalıştım."

'AK PARTİ VAR OLDUKÇA KARDEŞLİK VAR OLACAK'

Bir hareket için olmazsa olmaz hususların başında 'ortak ruh, ortak atmosfer' geldiğini söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti: "Bugün AK Parti kongresinde ortak ruh vardı. Önceden hiçbir şekilde planlanmamış olmakla birlikte öylesine hakim bir ortaklık vardı ki bütün bir salon tek bir şahsi manevi halinde hep beraber AK Parti ruhunu yansıtacak şekilde vakur ama heyecan dolu bir atmosferi gerçekleştirdi. Bu atmosferin oluşması için ülkenin her yerinden Ankara'ya teşrif eden özellikle 81 ilden gelen bacılarımıza yerel kıyafetleriyle bize hoş geldin diyen bacılarımıza teşekkür ediyorum. Biz bugün şunu gösterdik, AK Parti var oldukça 81 vilayetin kardeşiliği var olacak. AK Parti var oldukça et ve tırnağı birbirinden ayırmak mümkün olmayacak. AK Parti var oldukça doğuyu batıdan kuzeyi güneyden ayırmak mümkün olmayacak. Biz bugün şunu gösterdik, 78 milyonu temsilen buraya gelen delegeler arasında yan yana oturan her etnik ve mezhebi kökenden her kesimden bir kilim deseni gibi dokunmuş gibi yan yana oturan kardeşler topluluğu olarak gösterdik ki biz burada oldukça bu milletin birliğini tehdit edecek hiçbir güce izin vermeyiz."

'VİCDANINI KAYBEDENLER, GÜCÜ MUHAFAZA ETMEYE ÇALIŞIRLARSA ALDATICI GÜCE DÖNÜŞÜR'

Bir hareketin ortak ruh kadar önemli bir başka hususiyetinin ise ortak vicdan olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Ortak vicdanımızı her ne surette olursa olsun muhafaza etmek zorundayız. Vicdanını kaybedenler eğer güçlerini muhafaza etmeye çalışırlarsa o güç aldatıcı bir güç haline dönüşür. Biz 14 yıl içinde dünyanın her yerinde Türkiye'nin her yerinde vicdanın sesi olduk. Mazlumlarla da vicdanın sesi olduk mağdurlarla da. Kimsesizlerle de vicdanın sesi olduk, bu kimsesizlere sahip çıkma noktasında el ele verenlerle de bir arada olduk. AK Parti vicdan hareketi olma vasfını her zaman koruyacaktır." dedi.

BİRLİK TEŞEKKÜRÜ

Davutoğlu, delegelere de şöyle seslendi: "Sizlerin bana bugün tevdi ettiğiniz görev sadece siyasi bir programı hayata geçirme görevi değil aynı zamanda kurucu değerler olarak ifade ettiğimiz ortak vicdanımızı ve değerlerimizi ve gücün ahlaki boyutunu muhafaza ederek en muktedir bir şekilde Türkiye'yi inşa etme misyonunu yerine getirme görevi verdiniz. Delegelerimize tek tek teşekkürü bir borç biliyorum. Bir partinin delegeleri o partinin damarlarında akan kanlar gibi bir insanın o partinin hareket gücüdür temsil gücüdür. Sizlerin buraya taşıdığınız heyecan ve ruh ve atmosfer dolayısıyla teşekkür ediyorum. Özellikle de kongre esnasında gösterdiğiniz birlik beraberlik, kardeşlik, uhuvvet bağlarını yansıtan ve bir takım çevrelerde beklenen, arzu edilen bütün kötü senaryoları tümüyle dumura uğratan davranışlarınız için teşekkürü borç biliyorum. Bugün bana tevdi etmiş olduğunuz görev bütün AK Parti kadrolarının ve 14 yıl boyunca bu kadroya emek vermiş herkesin ağır sorumluluğunu şahsımda seçmiş olduğunuz MKYK kurulunda ve diğer parti organlarında en iyi şekilde yerine getirileceğinden emin olunuz."

'REHAVET GÖRMEK İSTEMİYORUM'

Bundan sonrası için de "MKYK'larımız 5. Kongreye kadar gerçekleştirilen bütün toplantılarda bu inançla bu güvenle 14 yıl içinde hangi yolları kat etmişse, hangi meydan okumalara karşı dimdik durmuşsa bundan sonra bu özü de koruyacağız. 14 yıl bir siyasi hareket için küçük ve kısa dönemli bir hareketse uzun bir dönemdir ama asırları kuşatan bir hareketin başlangıç noktasıyla daha yolun başındayız. 1299'da kudretli Osmanlı Devleti kurulduktan 14 yıl sonra daha Bursa'ya ulaşılmamıştı. Cumhuriyetimizin kurulmasından 14 yıl sonra Türkiye daha kendi ekonomik bağımsızlığını ilan edecek güce kavuşamamıştı. Biz derinliğini asırlara doğru gerdikçe ufka doğru hizmet okunu vizyon okunu ileri atacağız. Bu sebeple hiçbir kardeşimde rehavet görmek istemiyorum. Bu sebeple daha yolun büyük bir tarihi yürüyüşün başında olduğumuzu unutmayarak heyecanla sizleri çalışmaya davet ediyorum." dedi.

1 KASIM SEÇİM STARTI VERİLDİ

Davutoğlu, 1 Kasım seçimleri için de kampanya startını vermiş oldu: "Zaferlerin bir yenisi için inşallah 1 Kasım'a hazır olun. 1 Kasım seçimleri sadece bir genel seçim olma mahiyetini artık yitirmiştir. 1 Kasım seçimleri Türkiye'nin genel seçimleri olma dışında kaderini belirleyen seçimleri olma hüviyetini de kazanmıştır. 1 Kasım'da inşallah AK Parti'nin bu engin vizyonuna dayalı yeni bir siyasi iktidar bir hükümet oluştuğu zaman Türkiye'nin önündeki 10 yılı 20 yılı geçmiş kazanımlar üzerinde garanti altına alınmış demektir. Ama eğer şu veya bu çevrelerin baskısı, bir takım tuzakların kurulması karşısında yeterli bir güçle dimdik ayakta duramaz ve 1 Kasım'da zafiyet gösterilirse AK Parti'de görülecek bir zafiyet Türkiye'nin zafiyetidir. AK Partinin kudreti, birliği, beraberliği Türkiye'nin kudretidir. Başka hiçbir siyasi partinin bu özelliği yoktur, ne temsil anlamında ne de Türkiye'nin kaderini belirleme anlamında."

ADAY TANITIM PROGRAMI 22 EYLÜL'DE

7 Haziran seçimlerine de değinen Davutoğlu, "İşte biz bunları gördük. 7 Haziran'dan sonra hiçbir parti bu ağır sorumluluğu almak için bizimle beraber çalışma kararlılığı göstermedi. 7 Haziran'dan sonra tek tek partilerin hedeflerine baktığınızda hiçbir partinin tek başına Türkiye'yi bir yere taşıma vizyonuna sahip olmadıkları ortaya çıktı. O zaman hepimiz bileceğiz ki onun atacağı adım ya da atmayacağı bir adım 1 Kasım seçimlerinin kaderini belirleyecekse 1 Kasım seçimlerinde ortaya çıkacak tablo da Türkiye'nin ve gelecek nesillerin kaderini belirleyecek. Şu andan itibaren artık seçim startı verilmiştir. Artık 1 Kasım'a doğru fevc fevc sandıklara gitme startı verilmiştir. Bu aynı zamanda bizim 1 Kasım seçim kampanyamızı başlatma işaretidir. İnşallah 22 Eylül'de aday tanıtım programında seçim beyannamemiz ile milletin huzurunda olacağız." dedi.

'ALLAH BU KARDEŞLER TOPLULUĞU İÇİNE KÜÇÜK HESAPLARI GETİRMESİN'

Davutoğlu, konuşmasını yine teşekkürle bitirdi: "Son bir yıl içinde genel başkanlığım döneminde birlikte çalıştığım MKYK ve MYK üyelerine ve alt kademelerdeki arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum. Onların gayretleri onların gösterdiği cehd hepimiz için zor ve kritik bir dönemde hepimiz için enerji kaynağı olmuştur. Bu görevler bayrak değişimidir. Hiçbirimiz baki değiliz. AK Parti ise o derin ahlaki yaklaşımıyla asırlara yürüyen bir hareket olacak. Buralarda veya başka mekanlarda çok AK Parti kongreleri görülecek. Nesilden nesle bu bayrak taşınacak. Bizlerden sonra başkaları bu bayrağı alıp daha ileri burçlara götürecekler. Hepimizin sorumluluğu en güçlü alt yapıya sahip AK Partiyi en müreffeh en kudretli ve şefkatli Türkiye devletini iletmek. Allah bu kardeşler topluluğunu hep kardeş eylesin. Allah bu kardeşler topluluğu içine küçük hesapları getirmesin, getirmek isteyenlere fırsat vermesin. Bizler büyük yolun yolcularıyız, küçük hesapların değil büyük ideallerin yolcularıyız. Allah menzilimizi yakın, ayaklarımızı sabit eylesin." CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan teşekkür konuşmasında birlik ve kardeşlik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER